Viktoriinis osales sel aastal 7572 inimest. Kantsler Alar Streimann ütles, et osavõtjate arv vastab ootustele ning viktoriini vastu tunti huvi koguni 110 riigis.

„Suur osavõtt näitab, et mitmekülgne huvi Eesti riigi vastu on endiselt olemas. Vastanute hulka kuulus inimesi kõikjalt maailmast, sealhulgas näiteks Bahreinist, Etioopiast, Kuveidist, Indoneesiast, Nepalist ning Süüriast,“ lisas Streimann.

Enim vastanuid oli Venemaalt, USA-st, Valgevenest, Ukrainast, Saksamaalt ja Lätist.

Viktoriin toimus kahes keeles. Ingliskeelsest viktoriinist võttis osa 4454 inimest ning venekeelses viktoriinis osales 2560 inimest. Kõigile küsimustele vastas õigesti kokku 5147 osalejat.

Ingliskeelses viktoriinis osalenute vahel loositi välja kolm reisi suvisesse Eestisse. Ingliskeelse viktoriini peaauhind, kuuepäevane reisipakett, sisaldab lennupileteid kahele Eestisse ja tagasi Estonian Airilt, ööbimisi hotellides Telegraaf ja L´Ermitage Tallinnas, linnaekskursiooni Tallinnas firmalt Estravel, õhtusööki restoranis Bonaparte, Tallinn VIP Card´i vaatamisväärsuste külastamiseks Tallinna linnalt, Vabaõhumuuseumi ja Lennusadama külastust ning jalgrattamatka firmalt Citybike. Lisaks toimub reis Pärnusse, kus võitja peatub Tervise Medical Spa hotellis.

Venekeelse viktoriini auhindadeks on kaks reisipaketti Eestisse. Peaauhinna võitja saab samuti kaks lennupiletit Eestisse ja tagasi Estonian Airilt. Kuuepäevase reisi jooksul ööbib võitja hotellis Kolm Õde Tallinnas ja Ammende villas Pärnus ning õhtustab restoranides Gloria ja Baieri kelder. Lisaks külastab võitja Lahemaad, kus peatub Sagadi mõisa hotellis. Estravelilt on võitjale linnaekskursioon ning Tallinna linnalt Tallinn VIP Card. Võitja külastab ka Lennusadamat ning osaleb firma Citybike korraldatud jalgrattaeksursioonil Tallinnas.

Välisministeeriumi viktoriini eesmärk on tutvustada välisriikide kodanikele Eestit, pakkudes osalejatele uusi ja huvitavaid teadmisi ning anda neile ajend Eesti kohta rohkem infot otsida ja Eestit külastada.

Välisministeerium korraldab veebipõhist Eestit tutvustavat viktoriini juba üheksateistkümnendat korda, alates 2001. aastast.

Viktoriin koosnes kaheteistkümnest erinevast Eestit puudutavast valikvastustega küsimusest. Küsimustele oli võimalik vastata 1. märtsist 31. maini.