Paeti sõnul ei ole ka 25 aastat pärast solidaarsuse valimisvõitu Poolas, millega algas vabaduse ja muutuste aeg Ida-Euroopas, demokraatia, inimõiguste ja põhivabaduste austamine kahjuks iseenesestmõistetav. "Nimetatud väärtused on rahu, õigluse ja stabiilsuse alustalad, mille rikkumist me oleme Euroopas viimastel kuudel näinud," märkis Paet. "Krimmi okupeerimine on vastuolus rahvusvahelise õiguse ning riikide suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse puutumatusega," lisas Eesti välisminister.

Eesti on Paeti kinnitusel toetanud Ukraina demokraatlikku arengut ja õigusriikluse edendamist igakülgselt nii kahepoolsete projektide kui mitmepoolse koostöö kaudu. "Oleme valmis toetamist jätkama," lausus Paet ja lisas, et esmatähtis on julgeolekuolukorra parandamine Ukrainas. "Ukraina stabiilsus ja majanduslik areng on väga oluline kogu Euroopale," lisas Eesti välisminister.

Solidaarsuse auhinna üleandmistseremoonial Varssavis osales ka Ukraina uus president Petro Porošenko ning paljude teiste riikide juhid ja välisministrid.

Paet kohtub täna Varssavis ka Poola välisministri Radosław Sikorskiga. Ministrid räägivad olukorrast Ukrainas. Samuti kõnelevad ministrid Eesti ja Poola suhetest, energiajulgeolekust ning teistest päevakajalistest välispoliitilistest küsimustest.