Ansip tuletas riigikogule meelde, et 2008. aastal oli Eestis, toonaste Eurostati andmete järgi, läbi aegade kõige madalam tööpuudus – märtsis ja juunis 3,8 protsenti.

"2007. aastal pani Eesti oma valitsussektori reservidesse läbi aegade kõige suurema summa ehk 6,5 miljardit krooni," meenutas Ansip ja küsis Rõivaselt: "Kas te teate mõnd Euroopa Liidu riiki, kus peaminister ei tahaks elada kriisis, milles riigi tööpuudus on alla nelja protsendi ja eelarve ülejääk pea kolm protsenti sisemajanduse kogutoodangust?"

Peaminister Taavi Rõivas tänas Ansipit selle väga raske küsimuse eest ja vastas, et talle ei tule küll ühtegi sellist riiki ette.

Ansip tegi Rõivase töö lihtsamaks

"Aga ühtlasi ma kasutan võimalust, et loomulikult küsijat kui endist peaministrit tunnustada selle väga konservatiivse eelarvepoliitika ajamise eest," kiitis Rõivas Ansipit. "Eks see teeb ka minu elu peaministrina märksa lihtsamaks."

Rõivas omakorda meenutas, et eriti just 2009. aastal, aga ka 2010. aastal oli küll ja küll võimalusi selleks, et eelarve puudujääk märksa suuremaks kujuneks, kui ta tegelikult kujunes. Samuti viitas ta riikidele, kes 2009. ja 2010. aastal laenukoormust hüppeliselt kasvatasid ja see laenukoormus, mis nendel aastatel nendes riikides võeti, tuleb nüüd tulevastel põlvedel kinni maksta.

"Minul on selles mõttes märksa lihtsam ülesanne, et minu valitsus ei saanud pärandiks suuri võlgu kaasa ja võite päris kindlad olla, et minu valitsus järgmisele ka suuri võlgu edasi ei päranda," kinnitas Rõivas.