Sunde on olnud Interpoli poolt tagaotsitav juba 2012. aastast ja ta on koos kolme teise kaaslasega süüdi mõistetud autoriõiguste rikkumisega seotud kuritegudes, vahendab Iltalehti.

Soome piraadipartei aseesimees Ahto Apajalahti ütles lehele, et uute poliitiliste liikumiste aktivistid on alati olnud võimudel hambus. "Sama olukord on ka nüüd," ütles Apajalahti.

Soome ja Norra kodakondsust omav Sunde kandideeris ka Euroopa Parlamendi valimistel ning sai ligi 3000 häält. Samuti on ta Soome piraadipartei kandidaat Euroopa Komisjoni presidendi kohale.

Sundet ja tema kaaslasi Fredrik Neij`d, Gottfrid Svartholm`i ning Carl Lundström`i süüdistati Rootsi meediaettevõtete poolt juba 2008. aastal autoriõiguste ulatuslikus rikkumises. Mehed mõisteti Stockholmi kohtus süüdi ja nad kõik said üheaastase vanglakaristuse ning pidid tasuma kolme peale 30 miljonit rootsi krooni (ligi 2,8 miljonit eurot). Pärast otsuse edasi kaebamist meeste vanglakaristusi vähendati, aga kahjusummat suurendati.

Sunde ütles peale esimest kohtuotsust pressikonverentsil, et kui tal ka oleks temalt nõutav summa olemas, põletaks ta selle ennem ära, kui annaks meediatööstusele.

Pirate Bay on 2003. aastal asutatud portaal, mis pakub teiste kasutajate arvutites asuvate muusika-ja filmifailide linke, mille kaudu on võimalik faile endale tasuta alla laadida.