Delfi avaldab kirja, mis potsatab iga kord kõigi 101 riigikogu liikme elekronpostkasti, kui keegi petitsiooniga ühineb.

"Eesti Vabariigi põhiseaduse § 27 kohaselt on meie riigil ja tema esindajail KOHUSTUS kaitsta perekonna institutsiooni kui rahva püsimise ja kasvamise ning ühiskonna alust. Seejuures põhineb perekond põhiseaduse mõtte kohaselt mehe ja naise ühendusel.

Seetõttu peavad põhiseaduslikule korrale truudust vandunud Riigikogu liikmed kaitsma perekonna institutsiooni püüdluse eest see radikaalselt ümber defineerida.

Olen sügavalt pettunud kõigis Riigikogu liikmetes, kes annavad põhiseadust eirates ja kümnete tuhandete inimeste vastuseisust hoolimata kooseluseadusele oma toetuse ning võtan seda arvesse tulevastel valimistel.

Kui kooseluseadusega tahetakse siiski edasi minna, tuleb see panna rahvahääletusele, sest tegu on ühiskonna aluste ümberdefineerimisega, milleks on voli vaid rahval."

Iga kirjasaatja saab alla kirjutada oma nime.

Riigikogu esimees Eiki Nestor (SDE) ütles Delfile, et kirjad hakkasid tulema eelmise nädala lõpust. "Tuleb neid väga palju. Alguses olid eestikeelsed, siis hakkasid lisanduma venekeelsed, neid oli isegi rohkem," meenutas ta.

Nestori sõnul on kooseluseaduse teemal inimesed talle ka otse kirjutanud ja siis on ta ka kirjadele vastanud, kuid kellegi teise koostatud kirjale ainult oma nime alla kirjutanute spämmile ta ei vasta.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Valdo Randpere on oma postkasti saanud umbes paarsada sellist kirja.

"Mina arvestan seda kui küberrünnakut, sest mingi robort saadab neid välja," rääkis Randpere. "Varem olid kirjad sisuga, mida inimesed oli ise kirjutanud, need olid individuaalsed, aga nüüd saadab kirju robot. See ei ole kodanikuühiskonna ega rahva tahte väljendamine, vaid tehnika kuritarvitamine."

Randpere ei saa aru, kellele see kooselu seadustamine haiget teeb. "Keelame siis lahutused ka ära, kui riik peab perekonda ja abielu toetama,“ utreeris Randpere. "Miks peaks see kellegi teise asi olema, kuidas inimesed elavad ja miks ei võiks riik aidata neid, kes ei taha abielu valida oma kooselu vormiks?"