Suursaadikule teadaolevalt ei ole praeguse seisuga esitatud mingisuguseid nõudmisi ega saadud kontakti pantvangistatute ega pantvangistajatega. "Kuna puudub kontakt, siis hetkel ei saa ka mingid läbirääkimis vabastamiseks pidada," lausus Ratnik.

Tema sõnul juhib läbirääkimisi Kiievis asuv erimissioon läbi Luhanski ja Donetski oblastite. Nende meeskonnad on seal tegutsenud alates erimissiooni algusest märtsis ja neil on olnud kontakte varasemalt ka separatistidega, kellega püütakse kontakti luua ka nüüd.

"Nad (neli vaatlejat) olid oma tavapärasel vaatlusmissioonil ja teel sellelt tagasi, kui nad kinni peeti," rääkis Ratnik.

Ratnik rääkis, et erimissiooni puhul on vaatlejaid varem kinni peetud lühiajaliselt vaid mõneks tunniks ja siis vabastatud. Sellist pantvangistamist nagu eile aset leidis, ei ole tema sõnul selle missooni raames olnud.

Suursaadiku sõnul on väga raske hinnata, millal ja millist infot võiks pantvangistatute kohta oodata.

Ukrainas on hetkel viis Eestist pärit vaatlejat ja kaks on kohe missiooniga liitumas. Kõigile missioonile minejatele korraldatakse alati koolitus. Samuti kehtivad ranged turvanõuded.