Talve sõnul oleks supertulemus olnud ikkagi Euroopa Parlamendi mandaat, kuid enam kui 10 000 hääle saamist nimetas ta väga heaks tulemuseks.

Talve avaldas heameelt nii suure hulga inimeste toetuse üle. Enda sõnul on tal veel aega, et otsustada, mida saadud toetusega edasi teha.

"Ma ei ole poliitiku karjääri peale mõelnud isegi mitte nüüd Euroopa Parlamenti kandideerides," tunnistas parteitu Talve. "Mõtlen, kas mul on ideid ja mõtteid, millega Eesti elu edasi arendada ja olen ka oma programmi üles ehitanud Eesti riigi hüvanguks."

Talve kinnitas, et ükski erakond ei ole talle teinud liitumiseks ettepanekut, samuti pole ta ennast ühelegi erakonnale pakkunud. Tema sõnul ei ole praeguse nelja parlamendierakonna seas sellist, kellega liituda.

Lõplikult ta siiski erakonnaga liitumist ei välistanud. "Kui juhtub ime ja mõni erakond suudab mulle selgeks teha, et ei toimu enam kilekoti ja ämmade raha kuhugi viimist ja riigifirmade nõukogudesse ei tekitata poliitbroileritele kohti, siis olen valmis ka koostööd tegema, aga muidu iga hinna eest susser-mussrdajaks ma ei hakka," rääkis Talve.

Talve lubas edasiste plaanide osas nõu pidada ka oma meeskonnaga. "Mul ei ole küll mingit tagatuba, nagu väidetavalt on erakondadel, aga minul on väga suur eeskoda, kus on hästi palju eri elualadelt inimesi," kõneles Talve. "Pean nendega natuke nõu ja vaatame siis, mis edasi saab."

Talve tunnista, et nende inimeste suhtes, kes tema poolt oma hääle andsid, ei oleks aus lihtsalt lõpetada ja sellepärast lubas ta jätkuvalt Eesti elu edendamisel kaasa rääkida.

Üllataja oli Yana Toom

Valituks osutunute hulgas Talve sõnul peale Yana Toomi suuri üllatajaid ei olnud. "Ma ei kujuta ette, mis seal erakonnas üldse edasi toimuma hakkab," sõnas Talve mõeldes Keskerakonna tulevikku, sai esimehest Edgar Savisaarest oluliselt suurema häältesaagi Yana Toom. Teised valituks osutunud kandidaadid olid Talve sõnul turvalised valikud, mis olid ka enam-vähem ette arvata.

Indrek Tarandi häältesaaki kommenteerides tõdes Talve, et ilmelt sobib Eesti rahvale kõigele ja kõigile vastandumine, sest tema isiklikult ei saanud aru, kellele Tarand seekord vastandus.

Talve ei kandideerinud enda sõnul mõttega "teha Tarandit". "Minu meelest ongi õige, et inimestel on suurem valikuvõimalus," kõneles Talve, kelle sõnul ei tulnud temale mitte ainult eelmistel valimistel Tarandile antud hääled. "Kandideerisin, et seista oma mõtete eest ja tundub, et oli ka arvestatav kogus inimesi, kes mind toetasid."

Euroopa Parlamenti valituks osutusid Andrus Ansip, Kaja Kallas, Tunne Kelam, Marju Lauristin, Yana Toom ja Indrek Tarand.

Üksikkandidaadina sai Tarand 43 390 häält. Talvet toetas 10 074 inimest.
Yana Toomi valimistulemus oli 25 263, mis ületas Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare 18 527 häältesaaki 6736 häälega.

Vaata videost, mida rääkis Talve Delfi TVle enne valimisi: