"Oleme tänulikud, et vahejuhtum lõppes õnnelikult ning kõik asjaosalised on hea tervise juures. Loodetavasti saame käsitleda seda kui õnnelikku õppetundi, kuivõrd oluline on arvestada loodusseadustega ja järgida mereohutuse eeskirjasid," rääkis Murutar.

Ta kinnitas, et kasutatud purjekas Cumulus 164, mille arendaja ja tootja firma on, vastab kõigile nõuetele ja standarditele ja on väiksemate purjekate kategoorias üks ohutumaid aluseid. Murutar lisas, et vajalikud sertifikatsioonid on olemas ja katsetused läbivutd nii Eesti rannikuvetes, siseveekogudel kui ookeani tingimustes.

Murutar möönis, et kui tahes turvaline purjekas ka ei oleks, ei ole meri kunagi lõplikult ohutu ja sellega tuleb igal sammul arvestada. "Eilne intsident Käsmus tuletas seda meile kõigile meelde," märkis ta.

"Mina isiklikult olen tegelenud purjetamisega terve oma teadliku elu ning selle aja jooksul olen saanud tunda väga erinevaid ilmastikuolusid ning olukordi. Kui me räägime purjetamisest, siis on tegemist koostööga loodusega. Me võime olla kui tahes kõvad mehed, aga me peame arvestama, et meri on suurem kui meie," rääkis ta.