Mõtlema kogu sellele teemale pani hiljuti Tartus Vanemuise kontserdimajas nähtud meediadiiva Maire Aunaste monotükk "Äraaetud, kuid ülesmukitud". Olen ise figureerinud Eesti meediamaastikul vaid napid kolm aastat ja pean proua Aunastele au andma sirgeselgsuse ja vastupidamise eest. See naine on saanud nii avalikku kui ka anonüümset kriitikat läbi aastakümnete. Peamiselt just oma eraelu ja isikuomaduste kohta. Küll vaatavat proua liiga noori mehi ja küll olevat tal ebameeldivalt kile hääl.

Ometi leidub daamil arvukalt koostööpartnererid ning sadu tuhandeid vaatajaid tema juhitud saadetele. Vihatakse, aga vaadatakse, võib siinkohal ilmselt märkida.

Oma kirjutatud arvamus- ja fotolugude juures olen märganud kõige kurjemat tagasisidet just ebapopulaarse teemapüstituse kohta. Mu sõbrad andsid ääri-veeri teada, et väga kurjaks läks eesti inimene just ühe minu fotoloo peale. Seal võis näha jalgrattaparklasse jäetud mootorratast.

Ilmselt asusid juhti kaitsma teised motosõbrad. Nemad rikkumises midagi eluohtlikku ei näinud ning ristisid foto tegija vastikuks pealekaebajaks. Vaatamata neile vihastele motomeestele leian jätkuvalt, et mootorsõiduki koht ei ole poe ukse ees ratastele mõeldud parklas. Järgmisel hetkel tahan ehk minagi oma neljarattalise kenasti poe ukse ette varjulisse kohta jätta ja saali keelekastet soetama minna.

Ühe keskmise eesti naislugeja saab kenasti ülesärritatud kaaluteemalise looga. Kusjuures siin ei ole üldse oluline, et valdav osa kaaluprobleemidega naistest on lihtsalt laiskuse ja minnalaskmise lainel. Kommentaariumist kumab kohe läbi, kuidas kõik eesti kogukad naised on ikka haiged, nii haiged... Väga mugav on ju oma paikaloksunud elurutiini ja halbu toitumisharjumusi mingi kerge terviserikke taha peita.

Kui olen sellisel teemal oma arvamusloos sõna võtnud, tuleb tagasisideks naistelt, et nüüd on nad küll minus pettunud. Nimeks lisatakse tavaliselt kas "Kiisu23" või "Kati". Väga suur traagika muidugi minu elus, et Kiisu23 ja Kati minus pettunud on. Veel suurem traagika on muidugi see, et teema kui selline ärritab ja kõnetab neid.

Oma probleemile lahenduse otsimise asemel aga asuvad Kiisu23 ja Kati hoopis teemapüstitajat anonüümselt solvama. Nende probleemid jäävad siiski alles. Need internetiavarustest anonüümselt tuulde saadetud tigedad sõnad jõuavad aga kaarega saatja endani tagasi. Mõelgem selle peale, enne kui näpud jälle kellegi eraelu kohta sõna tahavad võtma hakata.