"Uus vastutusala on üksusele juba tuttav, oleme seal patrullis käinud ja kohalikega esimese kontakti loonud," ütles Eesti kontingendi ülem kolonelleitnant Sten Allik.

"Meie tegevusega siin on nii EUFORi vägede juht kui ka meie pataljoniülem väga rahul olnud, neile on muljet avaldanud üksuse esmaklassiline suhtumine teenistusse, samuti ka varustus ja väljaõpe."

Seni Kesk-Aafrika Vabariigi pealinnas Banguis M'Poko baasis paiknenud Estpla on esimene EUFORi üksustest, mis loodava baasi alale Ucatexi kolis. Uus elukoht ei ole eelmisest kaugel ja asub Bangui ühe linnaosa tuiksoone serval, tihedalt asustatud piirkonnas.

Eesti üksuse ülesanne Kesk-Aafrika Vabariigis on läbi viia julgestus- ja toetusoperatsioone, et vabastada Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni ja Prantsuse üksuseid vahetute operatsioonide läbiviimiseks. Esialgu hakkab Estpla tagama julgeolekut oma vastutusalal ja loodava baasi rajamisel. Baasi ehitustööd lõpevad plaani järgi juuni lõpus.

Eesti kaitseväe Kesk-Aafrika Vabariigi ligi 50 liikmelisest kontingendist moodustab enamiku rühmasuurune üksus. Lisaks jalaväelastele teenivad Kesk-Aafrika Vabariigis ka logistikud ja staabiohvitserid. Eestlaste operatsioon Kesk-Aafrikas kestab augusti lõpuni.
Eesti kaitseväelased KAV-is