Isla Vista šerif Bill Browni sõnul on kohaliku 22-aastase noormehe Elliot Rodger`i Youtube`is leviv video juhtumiga seotud ning oluliseks tõendiks. Siiski ei soovinud Brown öelda, kas Rodger on üks kahtlusaluseid, vahendab kohalik leht Santa Barbara Independent.

Sotisaalmeedias leviv video peakirjaga "Elliot Rodger`i kättemaks" postitati sinna päev enne veretööd Santa Barbara linnakolledži üliõpilase ja Isla Vista elaniku Elliot Rodger`i poolt. Videos kurdab noormees üksinduse, eemaletõugatuse ja täitmatute ihade üle ja süüdistab naisi, et need viskuvad "harimata jõhkardite" kaela, kuid tõukavad teda, "tõelist härrasmeest" eemale.

Seega lubab Rodger Isla Vista tänavatel täide viia kättemaksuaktsiooni.

Hoiatus: video võib olla häiriv!


Kohalik leht märgib ka, et lehe fotograafide poolt tehtud fotodel oleva auto number sündmuskohal oli sama, mis Rodger`i mustal BMW-l videos ning noormehe Facebooki lehel.

Relvastatud isik lasi täna USA-s California osariigis Santa Barbara maakonnas Isla Vista linna lähedal ülikoolilinnaku juures maha vähemalt seitse inimest.

Tunnistajate sõnul nägid nad musta BMW-d kihutamas mööda tänavaid ja selle aknast tulistati inimesi ning ka erinevaid objekte Isla Vista linnas, vahendab Reuters.

Surma sai koos tulistajaga vähemalt seitse inimest, samuti sai seitse inimest ka vigastada.

Mingil hetkel tekkis juhil tulevahetus ka kohalike võimuesindajatega ning pärast seda tegi juht vastu pargitud autot avarii. Kuulihaavaga kahtlusalune leiti autost surnuna. Samuti leiti mehe kõrvalt käsitulirelv.

Santa Barbara politseiülem ütles BBC-le, et ründaja avas tule üheksas erinevas kohas ning et videosalvestist analüüsinud politseinike arvates oli tegemist ettekavatsetud massimõrvaga.