Financial Times kirjutab, et Delfi ja Eesti riigi kohtuasjas näevad paljud eksperdid olulist mõjutust internetile ja sõnavabadusele. Leht meenutab, et Delfi kaebas Eesti riigi Euroopa Inimõiguste Kohtusse (EIK) riigikohtu 2009. aasta otsuse pärast, milles leiti, et Delfi oli vastutav laevandusärimees Vjatšeslav Leedost rääkiva artikli all avaldatud solvavate kommentaaride avaldamise eest.

Samuti tuuakse välja, et kohtuotsuse järgi on netiportaalid kohustatud õigusvastase sisuga kommentaaride avaldamist ennetama ning avaldatud kommentaarid võimalikult kiiresti kustutama. Lisaks mainitakse seda, et portaalid vastutavad avaldatud kommentaaride eest, kuna nad on nende kirjutamise võimaluse ise loonud, teenivad sellest tulu ja on kehtestanud kommenteerimise keskkonnale reeglid.

Leht tuletab samuti meelde, et peale EIK otsust saatsid 69 ülemaailmse meediaorganisatsiooni esindajad EIK kohtu esimehele kirja, milles leiavad, et selline otsus annab tugeva löögi internetiajastu arengule ja sõnavabadusele. Allakirjutanute seas olid sellised organisatsioonid nagu Google, Guardian, the Daily Beast, PEN International ja ka ajalehtede ning kirjastajate rahvusvaheline organisatsioon, mille liige on ka Financial Times ise.

Financial Times toob välja ka mitme meediaeksperdi arvamuse, et EIK otsus oli naeruväärne ja see tuleks üle vaadata. Lisaks tuletatakse meelde, et Delfi ja Eesti kohtuasi on nüüd Euroopa inimõiguste kohtu kõige ülemises astmes ning 17 kohtunikku peaksid selle kohta tegema otsuse 9. juulil.

"Mis iganes ka tulemus on, ülesande mastaapsus on väga suur: online-anonüümsus on niivõrd sisse surutud meie kultuuri, et võib olla juba liiga hilja reegleid muuta," leiab leht lõpetuseks.

Leedo kaebas Delfi kohtusse portaalis 2006. aasta 24. jaanuaril artikli "SLK lõhkus plaanitava jäätrassi" juures ilmunud kommentaaride tõttu. Artikkel sai lugejatelt kokku 185 kommentaari, millest 20 hindas Leedo oma au teotavateks.