Riigikogu liikme staatuse seadus sätestab, et kui isik oli riigikogu liige alla aasta, makstakse talle hüvitisena summa, mille suuruseks on riigikogu liikme ametipalk vastavalt tema poolt riigikogu liikmena järjest töötatud ajale, kuid mitte rohkem kui riigikogu liikme kolme kuu ametipalk.

Selle punkti eesmärgiks on riigikogu liikmele võimaluse andmine rahulikult uut töökohta otsida. Lauri Vahtrel on aga töökoht olemas, sest talle seni tööd andnud kaitseministeerium lubas jaanuaris, et Vahtre võetakse sinna tööle tagasi.

Vahtre ei tahtnud täna rääkida, kas ta läheb kaitseministeeriumisse tagasi. "Teate. Ei maksa sündmustest ette tormata. Aitäh tähelepanu eest," vastas Vahtre ja lõpetas kõne.

Vahtre sai riigikogusse 13. jaanuaril Reet Roosi asemele, kes lahkus ajutiselt lapse sünnitamiseks. Vahtre on riigikogu liige 1. juunini.

Kui Vahtre 2011. aastal kaitseministeeriumi tööle võeti, äratas see konkurss tollal tähelepanu ebatavalise nõudmise poolest, nimelt pidi sellel avalike suhete osakonna töötajal olema doktorikraad. Vahtrel on doktorikraad ajaloos ja ta osutus konkursil valituks.