Esmaspäeval võeti verd noorelt kulaanitäkult, keda peagi ootab ees sõit uude elupaika Bratislava loomaaeda, vahendab loomaaed oma Facebooki lehel.

Teisipäeva keskpäeval oli külastajail jälle kord võimalus osa saada kaksküürkaameli poegimisest. Seekord vajas emaloom veidi abi. Välja sikutatud poeg ei tahtnud aga ei ema ega teiste karjaliikmete jõupingutustele vaatamata jalgele tõusta ja nii sai tema esimeseks toidukorraks kitsepiim lutipudelist. Järgmisel hommikul oli ööseks koos emaga siseruumi jäetud kaamelihakatis aga kenasti jalul ega vaadanud enam kitsepiima poolegi.

Kaljukitsede ja mägilammaste sigimine loomaaia alpinaariumis kogub tuure, tallekesed kepsutavad nüüd ka siberi kaljukitsede ja buhhaara uriaalide aedikutes. Väikeluiged munesid esimese muna, mis paigutati linnutiikide inkubaatorisse. Kullimäe inkubaatoris aga koorus hiid-merikotka tibu. Noored kolumbia viker-silehuulboad kestusid ja peavad nüüd oma elu esimese saagi – hiirepojad – nahka pistma.

Neljapäeval pandi narkoosi eakas amuuri leopard Freddi, kelle lõua alla oli tekkinud punetav laik. Põletikuline ala puhastati ja desinfitseeriti. Juulis 19-aastaseks saaval Freddil on oma vanuse kohta head purihambad, vaid kihvad on veidi kulunud. Narkoosis loom vabastati seljal turritavatest karvapulstikutest ja tagajäseme sissekasvanud küünisest. Analüüsideks võetud veeniveri näitas tal kergeid neeruprobleeme.

Märtsi keskel loomaaias sündinud hallhülgepoeg viidi laupäeval loodusesse iseseisvat elu alustama. Pühapäeval tuli magama panna 17-aastane miilulehm, kes poegimisega hakkama ei saanud.

Amuuri tiiger Pootsman, kel täitus kesknädalal kolmas eluaasta, pääses taas suurde ekspositsioonipuuri, mille loomaaiasõbrad tähtpäevaks uue liiva ja palkidega sisustanud olid. Üle-eestilisel talgupäeval aitasid loomaaiasõbrad aga korrastada ja suveks ette valmistada šimpansite õueaedikut.

Šimpansite vader Viasat paigaldas troopikamajja oma hoolealuste nägemisulatusse uue teleri, millest nood nüüd taas loodus- ja loomasaateid vaadata saavad.