Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul algab rahvusvahelise ökomärgisega „Sinilipp“ tunnustatud Pirita ja Pikakari rannas rannavalve hooaeg juba reedel, 23. mail. Teistes Tallinna avalikes randades alustab rannavalve 1. juunil ja rannavalve hooaeg kestab 31. augustini. G4Si vetelpäästjad on suplejate ohutuse järele valvamas tööpäeviti kella 9-20 ning laupäeviti ja pühapäeviti kella 9-21.

„Ka käesoleval aastal jätkatakse supluskohtades lastele erksavärviliste käepaelte jagamist, kuhu lapsevanemad saavad kirjutada oma telefoninumbri, mis võimaldab lapsi hõlpsamini vanemate juurde tagasi juhatada,“ lisas Sarapuu.

Kokku on tänavu pealinna randades ametis 40 rannavalve töötajat. Pirital on tippajal vahetuses seitse, Stroomil kuus, Kakumäel, Pikakaril ja Harkus kaks rannavalvurit. Tallinn hoiatab, et vaatamata lõõskavale päikesele on veetemperatuurid Tallinna randades jätkuvalt külmad ning sobivad vaid karastunud suplejatele. Enne vette minekut tuleks kindlasti veenduda, et veeolud soosivad suplust.

Rannas annavad infot veeolude kohta rannavalve tornides lehvivad signaallipud ja infotablood, mis näitavad õhu- ning veetemperatuuri. Punane lipp heisatakse randa, kui suplemine on ohtlik kõigile. Veetemperatuur on sel juhul alla 16ºC, võib puhuda tugev tuul ja lained on kõrged. Samuti heisatakse punane lipp keskkonnareostuse või mõne muu ohu puhul.

Kollane lipp teatab, et suplemine on ohtlik lastele, eakatele ja kehvadele ujujatele, kuna veetemperatuur 16 - 18ºC vahel ja ilmastikutingimused on muutlikud.

Rannas lehviv roheline lipp märgib, et veetemperatuur on üle 18ºC, ilmastikutingimused head ja suplemine on kõigile ohutu.

Mullu pöörduti Tallinna ujumiskohtades G4Si rannavalve meedikute poole 266 korral, enamasti vajati abi seoses marrastuste ja lõikehaavadega. Uppumisohust päästeti 4 oma ujumisvõimeid ülehinnanud suplejat.G4S on Eesti staažikaim rannavalveteenust pakkuv ettevõte, osutades rannavalveteenust alates 1998. aastast.

Suplushooaja alguseks on vajalik kindlasti meelde tuletada alljärgnevad põhitõed:

1. ära jäta lapsi randa järelevalveta

2. ära mine ujuma joobes olekus

3. uju tähistatud ja valvatud ujumispiirkonnas

4. tundes väsimust, tule kohe veest välja

5. järgi kõiki vetelpäästjate korraldusi

6. enne vette minekut veendu enda ja oma grupi liikmete ujumisoskuses

7. vali veeskäimiseks ohutu koht, ära hüppa vette tundmatus kohas.