Andmekaitse inspektsiooni järelevalvedirektori Andres Ojaveri sõnul selgitas kohtuotsus täpsemalt seda, millega on otsingumootori Google puhul tegemist, vahendasid ERRi raadiouudised.

"Üks varasem Google'i suhtes tehtud otsus ütles, et otsingumootor ise justkui andmetöötleja ei ole, et nad ei vastuta selle tegevuse eest ja vastutab see, kelle juurest need andmed pärit on. Aga nüüd, uue otsuse järgi loetakse Google'it ja teisi otsingumootoreid vastutavaks töötlejaks, kuna ta kogub ja kategoriseerib isikuandmeid, teeb nad n-ö paremini kättesaadavamaks ning kasutab seda oma majandustegevuse eesmärgil," selgitas Ojaver.

Andmekaitseinspektsioon aga alles hakkab pead murdma, et kas Eestis saab "õigus olla unustatud" kohtuotsust üks-ühele rakendada. Euroopa Kohus andis küll sisulise heakskiidu, kuid tegelik otsus sündis Hispaanias, kus on olemas Google'i tütarfirma. Eestis Google'i kohalikku esindust ei ole ning seetõttu ei ole ka päris kindel, kas erineva mudeli puhul tehtud kohtulahendit saab siinses keskkonnas kohaldada.