Viimane avalik skandaal seoses Saluneemega leidis aset alles mullu aprillis, kui Õhtuleht kirjutas, et Viimsi volikogu juhi kohalt lahkunud Aarne Jõgimaa süüdistas Saluneeme hülge mõrvas. Saluneeme sõnul oli aga Jõgimaa jutt jabur ning mees väitis, et asja taga on isiklik vimm, poliitika ja äri.

"Tuleb ja laseb, kui keegi ei näe," rääkis Eesti rikkaima valla Viimsi volikogu endine esimees ja Miiduranna sadama omanik Aarne Jõgimaa (66) endaga samas Viimsi Ettevõtjate Liidu valimisnimekirjas volikokku kandideerinud Meelis Saluneeme kohta mullu Õhtulehele. "Laseb summutiga püssist läbi autoakna ja kuul võib lennata ükskõik kuhu. Siinsamas on Pirita rand, suur tee ja elumajad." Jõgimaa kinnitusel oli kohalik kalur Saluneem tapnud Miiduranna sadama kahes basseinis 2011. ja 2012. aastal kokku viis hüljest.

Saluneem nimetas Jõgimaa väiteid kummaliseks, mille taga võib olla isiklik vimm või kättemaks. "Kalurina soovin muidugi hüljeste küttimise seadustamist, neid on jube palju," lausus Saluneem toona ja lisas, et "aga ma pole ühtegi tapnud, neid on võrkudes hukka saanud."

Siiski pole see ainuke skandaal, mis Saluneemega seoses avalikult läbi on käinud. Mõned päevad enne hülgetapmise süüdistusi ilmus ka Äripäevas lugu sellest, kuidas Viimsi Vee, mille nõukogu esimees Saluneem on, tütarfirmal lasus kantimise kahtlus. Nimelt kahltustas ASi Viimsi Vesi nõukogu, et valla vee-ettevõtte tütarfirmast Tehnoabi on suur summa raha kanditud.

Saluneeme kinnitusel kahtlustas Viimsi Vee nõukogu, et ettevõttes on toimunud korruptiivsed tehingud - nimelt on tehtud kulutusi, mis pole vallale kuuluva ettevõttega seotud. Täpsemalt aga ei soovinud Saluneem neid kahtluseid eile kirjeldada. "Need on puhtalt kahtlused ja nii kaua ei saa kedagi süüdi mõista, kui pole leitud tõendeid," taganes Saluneem lehele kommentaare andes.

Teispäevane Viimsi vallavanema umbusaldus läks läbi ühe Reformierakonna fraktsiooni kuulunud hääletaja, Meelis Saluneeme tõttu.

Isamaa ja Res Publica Liit tuli Viimsis taas võimule. Eile läks läbi umbusaldushääletus Reformierakondlasest vallavanemale Alvar Ildile, mille tulemusena tuli võimule IRLi, valimisliidu Parteivaba Viimsi ja valimisliidu Rannarahvas koalitsioon.

Valla 21-kohalises volikogus on jõujooned kujunenud tasavägiselt: Reformierakonna, sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna koalitsiooni esindajaid on 11 ja opositsioonisaadikuid 10. See tähendab, et õnnestunud umbusaldushääletuseks oli vaja ühe koalitsioonisaadiku nii-öelda pereheitmist.

Selleks saadikuks osutus hiljuti Reformierakonna fraktsioonist välja astunud Meelis Saluneem, kes kohalikel valimistel kandideeris Reformierakonna nimekirjas, kuid parteisse ei kuulu. Ta kinnitas, et IRL ei ostnud teda ära, vaid lähtus hääletamisel oma isiklikest vaadetest.

"See oli minu täitsa vaba tahe. Seda spekuleerida, et keegi ostis üle, see on pehmelt öeldes vale lähenemine. Ma olen nii väike inimene siin Viimsis, mul oma huvid puuduvad, langetan otsuseid isiklikust arusaamisest," selgitas ta.

Saluneem ei olnud enda sõnul rahul sellega, et vallavalitsus ei kaasanud volikogu koalitsiooniliikmeid valla juhtimist puudutavate küsimuste arutamisse ning probleemidest saadi teada ajalehtede ja "Pealtnägija" vahendusel.

Saluneem kandideeris mullu kohalikel valimistel Reformierakonna nimekirjas ja valiti 137 häälega volikokku.