Eestile pöördelisel 1988. aastal valminud Kaljo Põllu "Taevalinnud" on sarjast "Taevas ja maa" (1987-1991), sarja idee oli visualiseerida kaugete eelkäijate kujutlust maailmast.

Graafikasarjade "Kodalased", "Kalivägi", "Eesti maastikud" ning "Maa ja taevas" omanäolisus on teinud Kaljo Põllust suure kunstniku mitte üksnes Eesti kontekstis, vaid vähemasti kogu põhjamaises kunstimaailmas.

Esinduslik Eesti luule antoloogia "Eestin runotar" ilmus Soomes kirjastuses WSOY sügisel 1940, mis oli mõlema rahva jaoks väga keeruline ja traagilinegi aeg: Soomes oli varakevadel lõppenud Talvesõda ja Eestilt oli suvel võetud meie iseseisvus.

Antoloogia koostajaks ja toimetajaks oli Aino Kallasele lähedane kriitik Elsa Enäjärvi-Haavio – esimene naine, kes kaitses 1932. aastal rahvaluule alal Soomes doktorikraadi. Antoloogia on varustatud väga põhjaliku eessõnaga.

Antoloogias on esindatud 17 eesti luuletajat: Valmar Adams, Artur Adson, August Alle, Betti Alver, Ernst Enno, Villem Grünthal-Ridala, Anna Haava, Jaan Kärner, Lydia Koidula, Juhan Liiv, Juhan Sütiste, Johannes Semper, Gustav Suits, Heiti Talvik, Marie Under, Johannes Vares-Barbarus, Henrik Visnapuu.

Luuletuste tõlkijad on Saima Harmaja, Yrjö Jylhä, Aino Kallas, Matti Kuusi, Otto Manninen, P. Mustapää, Aale Tynni, Elina Vaara, Lauri Viljanen.

Evelin Ilves kinkis Jenni Haukiole villase salli Eesti-Soome tikanditega, milles on kasutatud Lõuna-Eesti puusapõlledest ja sõbadest inspireeritud motiive. Siin-seal on väikeseks vahepalaks mustreid Soome rahvarõivailt. Tikandid tikkis kunstnik-käsitöömeister Lembe Marie Sihvre, kes kuulub Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liitu.