Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul näib Reformierakonna seitse aastat tagasi antud lubadus viia Eesti 15 aastaga viie rikkama Euroopa riigi hulka uute näitajate valguses üha utoopilisem.

"Eile avaldatud majandusnäitajad pakuvad üsna trööstitut lugemist. Eesti paljukiidetud majandus jätkab Baltimaade vaeslapsena, trend on negatiivne ning esmakordselt pärast aastat 2010 on meil miinusmärgiga majanduskasv," ütles Simson arupärimist üle andes.

Simson meenutas, et tänase peaministri Taavi Rõivase eelkäija, Andrus Ansip, lubas Eesti viia 15 aastaga 5 rikkama Euroopa riigi hulka.

"Reaalsuses pole meie SKP jõudnud veel isegi tagasi majanduslanguse eelsele tasemele. Tundub, et on aeg tunnistada bluffi," sõnas Simson.

Simson lisas, et olulist majanduskasvu pole märgata ka lähitulevikus, pigem võib olukord süveneda.

"Võib arvata, et oma mõju meie majandusele avaldavad ka Euroopa Liidu poolt Venemaa suhtes kehtestatavad majandussanktsioonid ning Venemaa vastukäigud nendele sanktsioonidele. See kõik mõjutab Eesti eksportivaid ettevõtteid," rääkis Simson.

Statistikaameti eile avaldatud andmete kohaselt vähenes Eesti 2014. aasta I kvartali sisemajanduse koguprodukt 1,9 protsenti.