16-liikmelise komisjoni tööd hakkab juhtima kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene.

Komisjoni kuuluvad Tartu Ülikooli Narva kolledži direktor Katri Raik, ajaloolane ja pedagoog David Vseviov, Tartu Ülikooli emeriitprofessor Marju Lauristin ja sama ülikooli kommunikatsiooniuuringute professor Triin Vihalemm.

Ekspertidena on komisjoni kaasatud Raul Rebane, Hanno Tomberg ja Raivo Suviste.

Tegevajakirjanikest kuuluvad sinna Eesti Ekspressi ajakirjanik Viktoria Ladõnskaja, ERRi Raadio 4 peatoimetaja Mary Velmet,  ERRi venekeelse "Aktuaalse kaamera" toimetaja Jelena Poverina, ERRi uudistetoimetuse juhataja Urmet Kook. Ametnike poolt on komisjonis riigikantselei peaministri nõunik ja peaministri büroo juhataja Liina Kersna, kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Martin Arpo, kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Anne-Ly Reimaa ja sama ministeeriumi kunstide osakonna audiovisuaalvaldkonna peaspetsialist Indrek Ibrus.

Ukraina sündmustest sai alguse idee luua Balti ühine avalik-õiguslik venekeelne telekanal. Eesti Rahvusringhääling (ERR) on teinud venekeelse telekanali kontseptsiooni ja kalkulatsiooni ning saatnud teadus- ja kultuuriministeeriumi.

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul on venekeelse telekanali avamiseks vaja poliitilist otsust, mis on tehtud pika perspektiiviga. Igapäevaselt mõnetunnise programmi tootmisele kuluks 2,5 miljonit eurot aastas.