"Koosoleku eesmärk on meeleavaldus inimeste poolt, kes pooldavad õiglust ja ausust ning ei toeta ebaõiglust ja diskrimineerimist. Meeleavalduse sisulisem eesmärk on toetada isikuid, kes on langenud ebaõigluse ja diskrimineerimise ohvriks. Meeleavaldus keskendub Timur Gerassimenko, Dmitri Jegorovi, Konstantin Poltevi ja Vladimir Tšaštsini väljaandmise küsimusele Ameerika Ühendriikidele," on kirjutatud miitingu registreerimisavalduses.

Avalduses lubatakse, et juhul, kui selle toimumise hetkeks on Ühendriikidele välja antud üks või mitu nimetatud meestest, toimuvad nende auks mälestusseisakud ja neid meenutavad sõnavõtud perekondade ning lähedaste poolt. Lisaks toimuvad meeleavalduse ajal korjandused väljaandmise tõttu rasekesse majanduslikku seisu sattunud perekondade ülalpidamise toetuseks.

Meeleavaldused toimuvad riigikogu ja valitsuse hoonete ees Toompeal ning Vabaduse väljakul.

Suur küberkelmus 

Tšaštšin suutis rajada keerulise võrgustiku, mis teenis talle miljoneid dollareid tulu. Suurim Tšaštšini ja tema mõttekaaslaste loodud pahavara kandis nime DNS Changer, mis paigutati tasuta videoprogrammi sisse ja mis muutis inimese teadmata arvuti võrgusätteid. Selle tulemusena ei toiminud arvuti internetiliiklus enam läbi internetioperaatorite, kellega kasutajal oli leping sõlmitud, vaid läbi kelmide serverite. Nii said kelmid kontrollida nelja miljoni isiku arvuti internetiliiklust ja neile edastatavat reklaamivoogu.

Eelmise aasta aprillis alanud kohtuprotsessil eitasid Tšaštšin ja koos temaga kohtu ette astunud oma süüd. Harju maakohus mõistiski nad õigeks ja viitas prokuratuuri tehtud menetlusvigadele. 

Tšaštšin ja tema kaaslased on aga endiselt vahi all seoses nende väljaandmismenetlusega USA-le. Selle vastu on korduvalt sõna võetud Tallinna ajalehes Pealinn.

Riigiprokuratuur ei ole aga maakohtu otsusega rahul ja andis sisse ka apellatsiooni. USA nõuab ka jätkuvalt meeste väljaandmist, mis võib teoks saada lähiajal.

Eelmine 9. mai oli rahulik

9. mai on Venemaal tuntud ka kui Suure Isamaasõja võidupäev tähistamaks NSV Liidu võitu Saksamaa üle Teise maailmasõja ajal. Selle päeva puhul on Tallinnas registreeritud veel mitu europarlamendi valimistega seotud parteiüritust ning traditsiooniline kogunemine Pronkssõduri juures Tallinna kaitseväe kalmistul. Eelmise aasta 9. mai möödus politsei teatel rahulikult ja ei erinenud millegi poolest tavalisest päevast.