"Nõmmel elavate lapsevanemate suurimaks mureks on lasteaiakohtade puudus," ütles Pillak. "Sellele tuleb lahendus leida nüüd, mitte oodata, et laste vanemaks saamisega probleem ennast ise lahendaks."

Pillaku sõnul ootab Nõmmel lasteaiakohta üle 250 lapse. Selleks, et Nõmmel saaks kõik lapsed soovitud lasteaiakoha, on Reformierakonna Nõmme piirkond teinud Tallinna linnapeale, Nõmme linnaosa vanemale ja Nõmme halduskogule ettepaneku ümber ehitada Lõuna tänaval asuv vana haiglahoone lasteaiaks.

Pillaku sõnul on olemas kõik eeldused, et 2015. aastast Nõmmel uue lasteaia ehitamisega alustada. "Meil on olemas Nõmmel Lõuna tänav 50 hoone, mis ootab kasutussevõtmist," rääkis Pillak. "Linnal on võimalus taotleda lasteaiakohtade loomiseks Euroopa Liidu vahendeid."

Nõmme halduskogu aseesimehe Eero Merilinnu sõnul võiks Nõmme endise hooldushaigla ümberehitamine olla eesmärgiks, mille eest Nõmme linnaosa valitsus ja halduskogu koos võitleks.

"Järgmisel halduskogu sotsiaalkomisjoni koosolekul on Lõuna tänav 50 tulevik üks arutelu teemadest ning ma loodan, et sotsiaalkomisjon ja ka Nõmme halduskogu enamus toetab ettepanekut võtta see hoone linna müüginimekirjast maha ja teha sinna lasteaed," rääkis Merilind.

„Vastasel juhul võime olla hiljem taas kord olukorras, kus sotsiaalmaana müüdud kinnistule soovitakse heakskiitu maa sihtotstarbe muutmiseks, et sinna rajada korterelamu,“ ütles Merilind viidates Kivimäe sauna ümber toimuvale.