32 tundi istusid Johansson ja ülejäänud OSCE vaatlejad kinni Slovjanski linnavalitsuse niiskes keldris. Esimesed kaheksa tundi istusid nad muldpõrandal seotud silmade ja kinni teibitud kätega, vahendab Rootsi Televisiooni uudisteportaal SVT Nyheter.

„Nad kohtlesid meid hästi, me saime toitu ja vett. Aga oli raske püüda magada toolil niiskes keldris. See oli raske ja üsna abitu,“ ütles Johansson Rootsi kaitsejõudude peastaabis toimunud pressikonverentsil.

Johansson kirjeldas, kuidas vaatlejate meeskond rööviti ühes parklas Slovjanskist lõunas, kus nad ootasid politsei eriüksust.

„Äkki hüppas ühest autost välja kamp mehi ja suunas meie poole Kalašnikovid. Nad surusid meid bussi ja sõitsid koos meiega minema,“ rääkis Johansson.

Johanssonil tulid rääkides mitu korda pisarad silma ja hääl hakkas värisema.

„Ma olen treenitud paljudeks olukordadeks, aga on raske ette kujutada, mis tunne on veeta kaheksa tundi kinni seotud silmadega niiskes keldris või kui sulle Kalašnikov näkku surutakse,“ ütles Johansson.

Ülejäänud seitse vaatlejat vabastati alles eelmisel laupäeval.

Johanssoni hääl murdus, kui ta rääkis, kuidas ta kaks päeva pärast röövimist vabastati, samas kui ülejäänud mehed pidid jääma veel nädalaks.

„Kõige halvem oli minna, ilma et oleks saanud hüvasti jätta. Kogu meeskond kasvas kokku ja ma ei teadnud, kas nad teadsid, mis toimub,“ ütles Johansson.

Separatistide esindaja seletas Johanssoni vabastamist tema diabeediga. Johanssoni sõnul oli tal pidevalt ligipääs oma ravimitele.