Ukraina väed korraldavad samal ajal riigi idaosas operatsioone kontrolli taastamiseks administratiivhoonete üle, mille on hõivanud Vene-meelsed separatistid, vahendab Reuters.

Ukraina presidendi kohusetäitja Oleksandr Turtšõnov kinnitab aga, et Kiiev ei ole päriselt kontrolli kaotanud ning Moskva toetajad kohtasid Musta mere ääres kohalike elanike vastupanu.

Vene Föderatsioon peab Ukraina vastu sõda. Nii idas kui ka lõunas püüab ta olukorda täielikult destabiliseerida. Ja kui neil on see õnnestunud idas, öelgem otse, siis mis puutub Odessa oblastisse, ja see on Vene Föderatsiooni üks peamisi sihtmärke nagu ka Harkivi oblast, siis seal on nad kohanud tõelist vastupanu,“ ütles Turtšõnov.

Turtšõnov ja teised kritiseerisid Odessa miilitsat ligi 70 Vene-meelse aktivisti vabastamise eest. Miilitsaülem vallandati ja tema asemele nimetati Ivan Katerõntšuk.

„Neile, kes rikkusid seadust ja panid toime kuritegusid, esitatakse süüdistus,“ ütles Katerõntšuk, millele rahvahulk vastab: „Millal?“ „Ma kutsun teid, palun, rahulikuks jääma ja andma võimaluse seda teha,“ vastas Katerõntšuk.