Nelipühilased leiavad, et kooseluseadus soodustaks veelgi enam meie ühiskonna lõhestumist ning kodanike üldise turvatunde vähenemist.

"Kooseluseadus ei toeta traditsioonilist ühiskonnakorraldust, kus perekond on terve ja tasakaalustatud ühiskonna alustala," öeldakse pressile saadetud teatas. "Leiame, et olukorras, kus abielu mehe ja naise vahel on juba paljude inimeste jaoks muutunud väheväärtuslikuks ja ebaoluliseks, peaks riik looma just abielu soodustavaid ja toetavaid regulatsioone, ning mitte vähendama abielu tähtsust ja tähendust."

Neipühilaste hinnangul saavad ainult teineteisele pühendunud abikaasad, ema ja isa, üldjuhul pakkuda turvalist keskkonda kasvavatele lastele.

EKNK piiskop Ago Lilleorg ütles, et armastame igat inimest ja usume, et iga isik väärib lootust ja võimalusi.

"Kuid me ei saa õigeks pidada täna Eestis ja kogu maailmas levivat suunda, kus traditsiooniline arusaam perekonnast ja ühiskonnast üldse pannakse löögi alla ning seaduste kaudu isegi soodustatakse vastutuse mitte- võtmist oma perekonna ees – vabaabielu. Samuti propageeritakse homoseksuaalsust kui normaalset elustiili," kõneles Lilleorg.

Lilleorg lisas, et meil oleks täna kergem vaikida, mitte väljendada seda, millesse me usume, kuid tunneme kohustust rääkida.

EKNK juhid leiavad, et armastus oma riigi vastu eeldab meie valitsejate sügavalt kaalutletud, õigeid otsuseid ja regulatsioone ja kui vaja siis vastuseisu. "Arvame, et Eesti ei pea olema esimeste seas, kes liberaalsete riikide heakskiidu otsingul hävitavad iseennast," lausus ta.

EKNK on võtnud vastu dokumendid, mis väljendavad kiriku seisukohti homoseksuaalsuse ning abielu küsimuses.

Eesti Kristlik Nelipühi Kirik kutsub üles kõiki oma kogudusi, kõiki kristlasi Eestis ja ka mujal, kuhu iganes see pöördumine kuuldub, elama pühaduses ja moraalses puhtuses, hoidma traditsioonilisi pereväärtusi ning seisma kindlalt vastu homoseksuaalsuse praktiseerimisele, heakskiitmisele ja propageerimisele.

Kutsume kõiki kristlasi üles väljendama nii sõnas kui tegudes Jumala armastust ning jõudma kaastunde, alandlikkuse ja kristliku armastusega kõigini, kes abi otsivad.

Eesti Kristlikku Nelipühi Kirikusse kuulub 29 eesti-, vene- ning viipekeelset kogudust, mis tegutsevad neljas praostkonnas.

Lisaks pastorite ja diakonite koolitamissuundadele kirikus on EKNKst välja kasvanud kristlik meediakanal Raadio 7 ja piiskop emeeritus Märt Vähi poolt loodud ning tänaseni juhitav narkomaanide ja alkohoolikute rehabilitatsioonikeskus Lootuse Küla.