Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse uurija aastatel 2008-2013 Hannes Kelt tõi oma tööst ühe näite, kuidas kuue- või seitsmeaastane tüdruk julges luba küsimata võtta külmkapist süüa väljaspool normaalset söögiaega ning sai selle eest niimoodi peksa, et käeluu oli murdunud. Seda juhtus kaks korda, enne kui kool avastas, et midagi on vist valesti, vahendab ERR Uudised "Pealtnägijat".

Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse juht Pille Alaver täiendas raskete juhtumite loetelu näitega, kuidas väga väikestele lastele on manustatud vaigistamiseks narkootilist ainet ja nad on sattunud haiglasse eluohtlikus seisundis.

"Neid on olnud kümne aasta jooksul kusagil kaheksa-üheksa ja sama palju on olnud ka raputatud lapse sündroomi juhtumeid," ütles ta.

Raputatud lapse sündroomi juhtum tähendab seda, et viie kuni kahekümne sekundi jooksul on võimalik lapse elu tundmatuseni muuta.

"Hullemad juhtumid on siis surnuks raputamine, aga näiteks 2004. aastal üks 20ndates ema raputas oma 29-päevast poega niimoodi, et laps invaliidistus, jäi pimedaks ja neli aastat hiljem suri."