Patton peatas Locketti hukkamise umbes 20 minutit pärast esimese aine manustamist. Tema sõnul tekkis probleem hukatava veeniga, vahendab Associated Press.

Hukkamine algas kell 18.23 kohaliku aja järgi, kui hakati manustama esimest ainet, ning arst kuulutas Locketti teadvusetuks kell 18.33.

Umbes kolm minutit hiljem hakkas aga Lockett tugevalt hingeldama, visklema, hambaid kiristama ning püüdis pead padjalt üles tõsta. Veel umbes kolme minuti pärast tõstis arst Lockettit katnud lina, et kontrollida kanüüli.

Pattoni sõnul oli Locketti veen rebenenud.

Pärast seda lasti hukkamiskambri aknakatted alla, et pealtvaatajateruumis olnud ei näeks, mis toimub.

Patton võttis seejärel mitu telefonikõnet, enne kui hukkamise peatas.

„Seda oli äärmiselt raske vaadata,“ ütles Locketti advokaat David Autry. Ta seadis ka kahtluse alla Lockettile antud rahusti midazolami koguse, väites, et tema arvates on osariigi hukkamisprotokollis ette nähtud sada milligrammi üledoos.

Tegemist oli esimese korraga, kui Oklahomas manustati esimese ainena midazolami, kuid teised osariigid on seda kasutanud.

38-aastane Lockett mõisteti surma 19-aastase Stephanie Neimani tulistamise eest kärbikust ning selle eest, et vaatas pealt, kuidas tema kaks kaasosalist ta elusalt maha matsid.