Mis parata, tipptunnil kipub liiklus olema tihe ja närviline. Teinekord on vaja palju õnne, et oma manööver ära teha, kuna nüüd on Pärnu maantee praktiliselt suletud ning seetõttu on muud kõrvalteed ummistatud. Kõik ju tahame hommikul kiiresti tööle jõuda ja õhtul kiiresti koju.

Kuigi liikluses liigeldes peaks olema kõik üpris hästi reguleeritud, ei pruugi kõik olla alati nii must-valge, nagu loodame. Näiteks keerab meile keegi kõrvaltänavalt ette ja see sunnib meid oluliselt kiirust maha võtma. Võime ju mõelda, et tegemist on mingi idioodiga, kes sai alles eile endale load, aga me ju ei tea tema tegelikku olukorda ega põhjuseid, mis järgnesid enne ette keeramist. Äkki oli ta oodanud seal juba 10 minutit, juba olnud tüdidenud ootamisest ning nüüd nägi pikemat vahe autode rodus ja kasutas võimalust? Äkki sa ise aeglustasid ning jätsid mulje, nagu laseksid ta vahele?

On autojuhte, kes kipuvad rida üpris viimasel hetkel vahetama. Võime ju mõelda, et sellised trügijad on ebaviisakad ja tahavad võimalikult kiiresti oma sihtkohta jõuda, olles seejuures hooletud kaasliiklejate suhtes. Aga äkki sai see sama juht ootamatu kõne ja pidi seetõttu oma suunda muutma või äkki hakkas ta autos mõnel kaassõitjal ootamatult halb? Me ei tea ju seda.

Me kipume arvama, et enamus džiibijuhte on jõmmid, kes vilistavad liikluseeskirjade peale. Ja mida kallim näib olevat auto, seda ülbem ta kindlasti ka on. Tahame, et liiklus oleks turvalisem ja inimsõbralikum.

Liikluses on üks probleem ka kättemaks. Autojuhtidel ei tasuks hakata rikkumiste tõttu omakohut tegema. Kui keegi tõesti rikub teie „püha rahu” seal sõidurajal, siis pole mõtet sellega reageerida omapoolse agressiooniga, olgu selleks siis teisele ise ette keeramine, või mis veel hullem – foori all kättpidi kallale minna. Sest meil ei ole ju teada, mis tingis teise autojuhi ootamatu käitumise. Ja nagu eespool mainitud, ei pruugi selleks olla ainult ülbus. Kõikidele autojuhtidele turvalist ja rahulikku liiklemist!