Alates 9. oktoobrist 2006 on Schalke sponsoriks Venemaa naftamonopol Gazprom, kes investeerib iga aasta klubisse rohkem kui 20 miljonit dollarit, kirjutab mainekas majandusajaleht The Wall Street Journal.

Berliini pahameeletorm puhkes, kui Schalke president Clemens Tönnies ütles usutluses kohalikule ajalehele, et vastab Putini kutsele külastada Kremlit jaatavalt. "Tiim sooviks Moskvat külastada,“ rääkis Tönnies. „Venemaa president on Schalkest huvitatud ning meid ka külla kutsunud.“

Tönnise öeldu aga tekitas pahameelt võimuringkondades, kus tegeletakse parasjagu Putini Venemaale sanktsioonide kehtestamisega ja üritatakse teha kõik, et vältida kohalike äriringkondade läbikäimist Kremli poliitikutega.

Berliin survestab kohalikke ettevõtjaid, kes üritavad hoolimata Ukraina kriisist säilitada sõbralikke suhteid Venemaaga, komplikatsioonidega, süüdistades neid Kremli propagandale kaasaaitamises.

Järgmisel päeval pidi Schalke pressiesindaja seetõttu Tönnise sõnad tagasi võtma. „Ei ole kunagi olnud ega ole ka praegu kohustust selliseks visiidiks,“ ütles ta. „See ei ole sobilik, arvestades praegust poliitilist olukorda.“

Gazpromi sponsorlus on ekspertide hinnangul selgelt poliitiliselt motiveeritud.