Paet ja Ethuro rääkisid julgeolekuolukorrast Aafrikas laiemalt.

"Eesti osaleb Euroopa Liidu rahutagamismissioonil Kesk-Aafrika Vabariigis ja ELi väljaõppemissioonil Malis ning on osalenud ka ELi piraatlusevastasel operatsioonil Atalanta," sõnas välisminister Paet.

Välisminister Paeti sõnul on Eesti valmis oma e-riigi ja e-teenuste kogemust jagama Keeniaga.

"E-riigi arendamine ja uued tehnoloogiad aitavad suurendada valitsemise läbipaistvust, võidelda korruptsiooniga ning soodustada inimeste kaasatust riigivalitsemisesse," ütles välisminister Paet.

Keenia spiikri sõnul on riigil huvi Eesti kogemuse vastu. Eesti on kavandamas e-valitsemise kogemuse jagamise osas koostööd mitmete Aafrika riikidega – näiteks Namiibia, Ghana, Angola ja Botswanaga, kes on selleks huvi väljendanud.

Samuti kõnelesid Paet ja Ethuro kahepooleste suhete arendamisest.

"Eesti soovib tihendada suhteid Aafrika riikidega, sealhulgas Keeniaga. Soovime, et Keenia nimetaks suursaadiku Eestisse, mis aitaks samuti kaasa kahepoolsete suhte tihendamisele," sõnas välisminister Paet. Veel peatuti võimalustel koostööks majandusvallas.

Eesti on teinud Paeti sõnul Keeniaga ka arenguabialast koostööd vabatahtlike tegevuse näol. "Eesti vabatahtlikud on MTÜ Mondo vahendusel Keenias tegutsenud ja tegutsevad näiteks naiste ettevõtluskoolituse vallas," lisas ta.

Keenia on internetivabaduse koalitsiooni (Freedom Online Coalition) liige. Keenia Senati spiiker David Ekwee Ethuro osaleb homme algaval kahepäevasel internetivabaduse koalitsiooni kõrgetasemelisel konverentsil "Vaba ja turvaline internet kõigile".

Konverentsil, millest võtab osa ligi 400 osalejat enam kui 50 riigist, arutatakse, kuidas tagada vaba ja turvalise interneti areng tulevikus.