Peeter Võrk Eesti õlletootjate liidust selgitas, et liit küsis 18-25aastaste noorte käest, millest noored end purju joovad, kui nad alkoholi tarbivad.

"Vastused on üsna selged," sõnas Võrk. Küsitlusele vastanud noortest 52 protsenti märkis, et purju joovad nad end rummist, 48 protsenti viinast ja 40 protsenti õllest.

Siidrist on end purju joonud 31 protsenti, veinist 29 protsenti ja viskist 16 protsenti. Alkoholikokteilid ja tekiila mõjutasid 15 protsenti noori, kes on end purju joonud.

"Küsisime ka, mis nad arvavad, millest sõbrad end purju on joonud ja siin on väike erinevus, kuid see on vaid arvamus," lisas Võrk. Sõprade arvates juuakse end kõige sagedamini purju viinast. Nii vastas 79 protsenti vastajatest. 68 protsendi arvates on see rumm ja 59 protsendi arvates õlu.

Võrgu sõnul näites uuring, et samas eelistavad noored lahjemaid jooke. Õlut eelistab 30 protsenti, veini 21 ja siidrit 15 protsenti. Kangest alkoholist on eelistatuim taas rumm 12 protsendiga. Järgnevad alkoholikokteilid ehk alkopopid üheksa protsendiga. „Nagu näha, pole näiteks alkopop sugugi suurim “vaenlane”,“ tõdes Võrk.

TNS Emori alkoholitarbimine uuring näitas, et mullu tarbiti Eestis tervikuna 10.14 liitrit alkoholi ühe elaniku kohta. Eelistatud on kanged alkohoolsed joogid, mis moodustas tarbimisest ligi 40 protsenti ehk pisut üle nelja liitri, järgnes õlu 3,8 liitriga.