Küll võis kuulda fraase, et pätid on tätoveeringutega kaetud ja kuidas üldse naisterahvale kõlbab ennast niimoodi sodida lasta. Selline vadin kestis seal lõputult. Mina sain oma riided vahetatud ja pagesin pessu, et mitte enda tätoveeringuga silma jääda.

Samas sain silma peale panna kõnealuse naisterahva teosele ja peab mainima, et see oli maitsekas ja hästi tehtud. Mis mulle isiklikult pähe ei mahu, on see, et miks teised inimesed võtavad enda otsustada mis on õige/vale, ilus/kole jne. Mind isiklikult ei koti, kui palju keegi augustatud on, või kui palju tinti on kellegi naha alla aetud. Ilusaid teoseid ma lihtsalt imetlen.

Millegipärast seostatakse meil tätoveerimist ikka veel vanglaga. Seda viskas mulle oma vanaemagi nina peale, kui ennast natuke torkida lasin. Eks muidugi vangidel on kasutusel oma sümboolika, aga suures pildis on see vaid väike kild.

Tätoveerimise päritolu pole siiani päris selge, küll aga on tegemist väga vana kombega. Vaikimisi on omaks võetud, et tätoveering kannab endas mingit tähendust. Ta suudab väljendada paljusid erinevaid mõisteid ja on väga vana suhtlemisviis. On leitud muumiaid, kellel on olnud tätoveeringuid. Ka näiteks tuntud pronksiaja mehel Otzil oli kehal mitmeid siniseid tätoveeringuid. Tema pärineb umbkaudu aastast 3300 eKr.

Õnneks on see kunst taas tabu alt välja tulnud, kahju ainult, et kõrvalised isikud ennast sellest niivõrd häirida lasevad. Väga noorena ei tasuks muidugi minna endale pilti tegema ja selles soovis peaks ikka väga kindel olema. Samuti tuleks hoolega valida, kuhu seda tegema minna, sest kahjuks on meil palju ka selliseid sossseppasid, kelle käe alt midagi asjalikku ei tule ja steriilsus pole ka ehk tagatud.

Minult on palju küsitud, et kas sa sellele ei mõtle, kui sa vanaks saad ja nahk kortsu läheb. Tõesti? Mu elu eesmärk pole selliste pisikeste asjade pärast pabistamine, sest kortsu lähme me nii tattooga kui ka ilma selleta ja mind absoluutselt ei hirmuta mõte, et ehk mu säärel olev pilt pole kunagi enam nii sile. Ja mis siis? Ma ju naudin seda praegu!

Inimestele meeldivad erinevad asjad ja kui isikul on soov ennast augustada või kaunistada tätoveeringuga, siis on see ikka tema asi. Igasugused kõrvalised isikud ei peaks sellepärast nii palju suud pruukima, seda enam, kui teemat nagu eriti ei valda ka.