Kinnipeetute seas oli ka kolm tagaotsitavat. Kaks isikut, kelle politsei kinni pidas olid vahetult, kas eelmisel või samal päeval saanud karistada narkootiliste ainete käitlemise eest.

Politseinikud võtsid kinnipeetutelt läbiotsimiste käigus ära ca 360 doosi fentanüüli ning teisi narkootilisi aineid nagu kanep ja amfetamiin. Lisaks võeti kahtlustatavatelt ära ligikaudu 3000 euro väärtuses kriminaaltulu.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kaido Kõplase sõnul on mistahes uimastite vahendamine kuritegu ning selle toimepanijaid peavad arvestama järgneva karistusega.

"Ei loe, milline on edasimüüja taust, on ta varasemalt karistatud, on ta täisealine või mitte ning millist ainet ta konkreetselt müüb. Narkopolitsei võitleb narkokuritegudega igal tasandil – alates noortest esmatarvitajatest ning tänavamüüjatest kuni suurema kuritegeliku keti nn liidriteni välja ning teeb enda poolt kõik selleks, et takistada narkootiliste ainete kättesaadavust ning seeläbi õõnestada kuritegelikul teel saadava raha teenimise võimalust,“ ütles Kõplas Delfile.

Möödunud nädalal korraldatud tänavaoperatsiooni oli sel aastal juba teine, eelmise reidi korraldasid politseinikud veebruari lõpus. Siis peeti kinni 15 isikut, keda kahtlustati narkootiliste ainete käitlemises.
Isikutelt võeti ära üle 350 doosi fentanüüli, umbes 100 grammi amfetamiini ja umbes 400 grammi kanepit.

Eelmisel aastal oli tänavaoperatsioone pealinnas kokku kuus ning nende tulemusel pidasid Põhja prefektuuri politseinikud kinni 67 isikut. Tänavaoperatsioonidega jätkatakse regulaarselt.

Sel aastal on Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse töötajad pidanud kinni 126 isikut, keda kahtlustatakse narkootiliste ainete käitlemises. Eelmisel aastal samal ajal oli kinnipeetuid 91.

2013. aastal tuvastas Põhja prefektuur Harjumaal kokku 471 narkokuritegu, narkokuriteos kahtlustatavana peeti kinni 331 isikut. Eelmisel aastal viis politseinike pühendunud töö ka mitme kanepikasvatuse avastamiseni, ka peeti kinni isikuid, kes üritasid vahendada narkootilisi aineid üle piiri.

Kokku võtsid politseinikud mullu Harjumaal ja Tallinnas ära üle 71 kilogrammi erinevaid narkootilisi aineid, kõige rohkem kanepit, amfetamiini ja GHB-d. Kurjategijatelt arestisid politseinikud mullu üle 700 000 euro väärtuses kriminaaltulu.