Sotsiaaldemokraadist riigikogu liikme Jaak Alliku sõnul ei toeta SDE probleemkomisjoni moodustamist. Alliku sõnul on IRLi ettepanekus välja toodud küsimused esiteks mitte riigikogu, vaid täitevvõimu pädevuses. Teiseks ei leidnud IRL seitsme Reformierakonnaga koalitsioonis veedetud aasta jooksul lisaraha, et ERR saaks teha rohkem venekeelseid saateid.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Andrus Ansip on aga seisukohal, et infovoogudega mõjutamisest märksa efektiivsem on majanduslik mõjutamine. Seetõttu kaitseb Eestit Ansipi sõnul propagandakanalist märksa enam Venemaast kõrgem elatustase.

Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni sõnul tegutseb riigikogus juba üks probleemkomisjon, mis uurib VEB-fondi tagamaid. „Üle aasta kestnud töö käigus on peetud kümneid koosolekuid ja kohtutud kümnete inimestega, aga püstitatud eesmärgi saavutamiseks palutakse koguaeg ajapikendust. Tundub, et ka antud komisjoni võib tabada sama saatus," lisas Simson.

Alliku sõnul oleks mõte katkestada Vene telekanalite edastamine Eestis provokatiivne ning see annaks Venemaale ka tegeliku õigustuse rääkida venekeelse elanikkonna  diskrimineerimisest. „Kui keegi arvab, et me saame vene propagandale vastustada Venemaa telekanalite väljalülitamise teel, siis on see 21. sajandil tehnoloogiliselt naeruväärne ja tähendaks muidugi  kapituleerumist Vene propaganda ees," ütles Allik.

Kuna Vene mõjutustegevusele saame vastu astuda vaid omaenda venekeelsete saadete mahu ja sisukuse suurendamise kaudu, toetab Allik Läti jõupingutustega ühinemist, et leida Euroopa Liidu rahastus riikideülesele telekanalile.