"Täna hommikul kuskil 7.45 paiku sõitsime me abikaasaga tööle. Jõudes Rakverest Sõmeru poole viivale ringile, köitis meie tähelepanu lipp, mis lehvis mastis tagurpidi. Eeskujuliku kodanikuna peatas mu abikaasa auto, et minna lipuheiskajale eksitusest teatama. Jumal teab, ehk hommikune unisus vms," kirjutavad anonüümseks jääda soovivad kodanikud leheküljel.

"Sammus ta siis reipalt lipuheiskaja poole, lausudes viisakalt: "Tere hommikust, kas ühe lipuga läks vähe nihu," ütles ta viidates käega lipu suunas. Vastuseks sai ta sealt: "Tsivoo??". Mees siis lausus uuesti, et üks lipp on mastis tagurpidi. Vastus üllatas nii minu abikaasat, kui ka hiljem mind kui ta mulle sellest rääkis. Vastuseks sai ta (vene keeles): "Ja mis siis? Ega see minu pidu pole!". Me olime tõesti üllatunud, et milline jultumus ja ükskõiksus selle mehe poolt," kirjutavad kodanikud.

Sündmustes osalenute sõnul ei saa nad aru sellest, et kui sa elad siin riigis ja keelt ei oska, siis vähemalt tuleks austada lippu, mida sul on kohustus masti tõmmata, et teised saaksid uhked olla.

"Sellised venelased kindlasti häbistavad teisi meie riigis elavaid venelasi, kes austavad meie riiki, keelt ja kombeid. Aga matsid jäävad matsideks," lisatakse lõpetuseks.

Toimetaja märkus:

Kell 15 helistas toimetusse loo allikas ning selgitas, et tegu oli suure arusaamatusega: lipu juures askeldanud mees, kellega tema abikaasa vestles, oli tegelikult sinna saadetud lippe õigetpidi pöörama ― tagurpidi pööras lipud kellegi kuri käsi juba öösel, kuid keelebarjääri tõttu ei tulnud see alguses välja.