„Turtšõnovit tean ma juba ammu, ta käis juba Juštšenko ajal meie juures. Ta kutsub alati esile positiivseid emotsioone. Ta on korralik, aus inimene, religioosne. Ta on kirjutanud kümneid raamatuid ja kaitsnud doktoridissertatsiooni. Ta on, tõsi küll, ülearu natsionalistlik. Aga ta on normaalne inimene. See pole absoluutne pahe, et ta on Ukraina-meelne,“ ütles Lukašenka UNIAN-i vahendusel Ukraina ülemraada esimehe ja presidendi kohusetäitja Oleksandr Turtšõnovi kohta.

Veel ütles Lukašenka, et kõik Ukraina poole hirmud, et Valgevene territooriumi kaudu pannakse toime Ukraina-vastane agressioon, on alusetud.

„Mind te Kiievis tankil ei näe. Ma tulen Kiievisse traktori ja adraga, et aidata ukrainlastel külvata,“ lubas Lukašenka.

Lukašenka väljendas muret Ukraina kaguosas toimuvate sündmuste pärast.

„Te saate ju suurepäraselt aru, milleks föderaliseerimist vaja on. Ja mõistate suurepäraselt milleni see föderaliseerimine viia võib. Kui me fikseerime juriidiliselt, praktiliselt ukrainlaste kätega Ukraina jagunemise idaks ja lääneks, ei ole homme välistatud võimalus, et keegi tahab sellest föderatsioonist tüki haarata,“ ütles Lukašenka. „Või tahetakse vähemalt mängida nii, et siin idas on ühed ja läänes teised. Kas meile, valgevenelastele, on seda vaja? Ei, me tahame, et Ukraina oleks ühtne, terviklik, blokiväline riik.“

„Arvatavasti ei meeldi meie vendadele venelastele seisukoht, mille ma föderaliseerimise vastu võtsin. Aga ma oleksin ebaaus inimene, kui sellest teemast mööda läheksin, ning oleksin lurjus, kui ei ütleks seda, mida mõtlen, hakkaksin toetama mingit mõnede venemaalaste seisukohta, kes esinevad föderaliseerimise poolt,“ rääkis Lukašenka.

Lukašenka teatas siiski, et Ukraina ei pääse Venemaa ja Valgevenega koostöö tegemisest kuhugi.