10. märtsil saatis keskerakondlane Olga Sõtnik Keskerakonna juhatuse liikmetele avaliku kirja, kus tegi ettepaneku järgmisel koosolekul arutada, kas tühistada koostööprotokoll Venemaa poliitilise parteiga Ühtne Venemaa.

Viimase kümne aastaga on Sõtniku sõnul noorest ning lootustandvast Ühtse Venemaa erakonnast saanud väga võimas, suure administratiivse ressursiga, autoritaarne ja ebademokraatlik partei, mis ei lähtu Venemaa ning selle elanike heaolust ja huvidest, vaid soovist vahendeid valimata säilitada võimu.

Keskerakond lubaski teemat oma järgmisel juhatuse istungil arutada. Mingit infot vastuvõetud otsuse kohta aga ei tulnud kusagilt. Eile peale Delfi päringut imestas ka Sõtnik, et mingit teadet vastuvõetud otsuse kohta pole talle saadetud. Ta saatis seejärel eile kõigile Keskerakonna juhatuse liikmetele kirja, milles uuris, mis saanud on. Tänaseks hommikuks polnud ta veel ühtegi vastust saanud, kuigi juhatuses on 16 liiget.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal selgitas eile, et Keskerakonna juhatuse istungil otsustati selle teema arutamine edasi lükata, sest on olulisemaidki asju, mida arutada, näiteks valimised. Ta ei osanud öelda, millal lepingu lõpetamine uuesti päevakorda tuleb.

Sõtnik kommenteeris täna, et taoline edasilükkamine sarnaneb sellele, kuidas riigikogus pistetakse ebameeldivad eelnõud lihtsalt sahtlisse ega arutata neid. "Ega ma ei saa neid sundida seisukohta kujundama, kui nad ei taha seda teha," ütles Sõtnik.

Talle tundus, et juhatuses on selles küsimuses erinevad seisukohad, mistõttu seda teemat pigem ei taheta arutada, sest teema on tundlik.

Ta nentis, et Keskerakond on selles küsimuses lõhestunud. "Ma ei näe, et meil oleks ühtne seisukoht, sest ei erakonna juhatus ega volikogu ei ole selles osas mingit avaldust teinud. Ma tean, milline seisukoht on Edgar Savisaarel ja Mailis Repsil, mul on enda seisukoht, ma ei saa öelda, et meil oleks ühtne seisukoht," lausus Sõtnik.