"Olen erinevate ühiskondlik-poliitiliste telesaadete juhina pea kümme aastat kõikvõimalikele jamadele näpuga näidanud. Täna arvan end olevat piisavalt julge, et jamadele osutamise juurest nende lahendamise ja ennetamise suunas liikuda. Sotsiaaldemokraatlik Erakond on loomulik valik, sest minu nägemus ideaalsest Eestist on sotside omale kõige lähedasem," ütles Mihkel Raud.

"Mihkel Raua otsus rõhutab veelkord vana, aga tihti ununema kippuvat tarkust, et kiireim viis maailma parandada on teha seda poliitikas. See, et ühiskonnakriitilise mõtlemise poolest tuntud Mihkel Raud otsustas sotsiaaldemokraatidega liituda, on meie jaoks muidugi tunnustus, raudselt," kommenteeris erakonna peasekretär Indrek Saar.

Koos Rauaga on sotside liikmeskond 6225 inimest.

Kuid mis saab Raua tööst saatejuhina tihti päevapoliitilisi sündmusi kajastavas "Kolmeraudses?" Raud siin huvide konflikti ei näinud.

"Eeldus, et poliitilisse parteisse kuuluv inimene ei suuda olla intervjuusaate juhina neutraalne, on kahtlemata mõistetav. Ometi põhineb see eeldus küsimusele saatejuhi professionaalsusest. Ja ma arvan, et professionaalne saatejuht on võimeline poliitikuid - või ükskõik keda - hästi intervjueerima oma parteilisest kuuluvusest või mittekuuluvusest sõltumata. See on nii igal pool vabas maailmas ning ma ei näe ühtegi põhjust, miks peaks Eesti ses osas ülejäänud vabast maailmast erinema. Kummatigi olen ma nüüd Kolmeraudse vaatajate ees hoopis ausamas ning läbipaistvamas positsioonis. Ent kui vaatajad tajuvad, et nende saatejuht oma tööga toime ei tule, siis on aeg saatejuht välja vahetada, selge see," kommenteeris Raud.