Pikk pühadeaegne nädalavahetus ja tõeliselt suvine ilm tõid loomaaeda aprilli keskpaiga kohta väga palju inimesi: möödunud nädala jooksul külastas loomaaeda 9918 inimest mulluse sama nädala 3649 vastu. Ainuüksi nii eile kui üleeile käis loomaaias veidi üle 3000 inimese.

Kaalu sõnul on põhjuseks mõistagi ilm, mis on üdini ettearvamatu: möödunud aastal samal ajal maadles loomaaed veel aianurgas aeglaselt sulavate lumehangede ja madalate õhutemperatuuridega. Tänavuse lihavõttenädalavahetuse külastajate arv oli aga täpselt selline, mida saab muidu oodata vaid suvekuudel. "Tahaksime väga loota, et niisugune trend jätkub ka edaspidi, aga kõik sõltub eelkõige ilmast," tõdes Kaal.

Ühe loomaaia külastaja sõnul jäi aga veidi arusaamatuks, miks Ehitajate tee äärset väravat suure külastajate arvu puhul ei avatud ja miks kippusid Paldiski maantee värava ette järjekorrad tekkima. "Selle taga oli ikka sadakond inimest järjekorras. Kui me paar tundi hiljem ära läksime, oli see endiselt nii," rääkis külastaja.

Kaal ütles, et Ehitajate tee värav ehk niinimetatud läänevärav avatakse igal aastal 1. mail. Küll aga käivad arendustööd, mis tähendab, et edaspidi jääb läänevärav avatuks aastaringselt, mitte ainult mais algavaks suveperioodiks. "Läänevärav peaks tasapisi kujunema peaväravaks. Autoga tulijatele on sealt poolt õigem loomaaeda siseneda, sest meil on erinevalt Paldiski maantee poolsest põhjaväravast seal parkla, mille teise poole saab valmis ehitada peale tänavu rajatavat Ehitajate tee lisasõidurada loomaaia ja Paldiski mnt. ringristmiku vahele," seletas ta.

Järjekordade kohta ütles Kaal, et tema teada ei olnud pikemat saba kui 10-15 minutit, mis on tüüpiline iga suvise nädalavahetuse kohta. "Meil läheb 30 sekundit ühe inimese kohta kassapidajal. Aga kui tuleb keegi, kes tahab vormistada perioodikaarti, siis läheb natuke kauem," ütles Kaal.

Ta lisas, et enne 1. maid võiks inimesed kaaluda ka kaubanduskeskuste parklate kasutamist ja väravani veidi maad jala kõndida. Tõepoolest: Delfi fotodelt on näha, et mõned autojuhid parkisid põhjavärava ääres otse murule.