Turvaekspert Totti Karpela oli juhuslikult samas lennukis, kus lennukit kaaperdada üritanud 23-aastane soomlane. Cathay Pacifici lennuk oli teel Amsterdamist Hongkongi, kirjutab South China Morning Post.

Mees hakkas Toblerone šokolaaditahvliga vehkima justkui mõõgaga. Ta nõudis pääsu lennuki kokpitti, rääkis pommist ning nõudis, et lennuk võtaks suuna Venemaale Sotši, kus ta saaks vaadata taliolümpiat.

Mees oli oma pea ümber mässinud tekid ning ühest neist meisterdanud keebi. Lennukipersonal sai mehe maha rahustatud ning ta naasis teiste reisijate juurde salongi.

Lennuki meeskonnaliige Leung Hiu-lun ütles, et nad ei hakanud pommi otsimagi, sest nende arvates oli tegu vaimselt ebastabiilse inimese naljaga.

Tobleronega vehkinud mees rääkis neljapäeval kohtus, et ta tahtis vaid kaasreisijaid lõbustada. Lennuki kapten oli siiski tund aega hiljem lasknud tal käed raudu panna, mistõttu oligi personal toonud kohale Karpela. Soomlane on töötanud ka Cathay Pacific turvakoolitajana.

Soome turvaspets rääkis, et pani kaasmaalase käed raudu lennuki personali abiga. "Kaaperdaja" ei avaldanud vastupanu ega käitunud agressiivselt. "Ta rääkis lõhkeainest, mille pärast reisijad peaksid muretsema, ja terroristidest. Vahepeal oli tal selgemaid hetkki ja vahepeal ajas ta täitsa segast," rääkis Karpela yle.fi-le.

Hongkongis peeti šokolaaditerrorist lennujaamas kinni. Kaaperdamisjuhtumi arutelu jätkub Hongkongi kohtus uue nädala kolmapäeval.