Kohus määras Zemtsovile katseaja kuni tuleva aasta 4. maini ning sellest esimesed kolm kuu peab ta olema elektroonilise valve all ehk kandma nn jalavõru. Ühtlasi määras kohus mehe kriminaalhooldaja järelevalve alla ja kohustas teda pöörduma psühhiaatri poole, et läbida vajalik ravikuur.

Kohus nõustus nii vanglaesindaja kui prokuröri ja advokaadi arvamusega, et Zemtsovi võib vanglast vabastada, kuna tema puhul on uue mittevägivaldse kuriteo toimepanemise tõenäosus järgmise kahe aasta jooksul vaid 7 protsenti ja uue vägivaldse kuriteo toimepanemise tõenäosus järgmise kahe aasta jooksul 8 protsenti, mis on madalad näitajad.

Samuti leidis kohus, et kuna mehel on tervisega probleeme ja ta on nõus asuma ravile, siis on otstarbekas ta vanglast enne tähtaega vabastada.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi tappis Zemtsov 2012. aasta 24. veebruari varahommikul Harjumaal Saue vallas asuvas eramajas konflikti käigus oma 48-aastase elukaaslase, tulistades teda isevalmistatud vintpüssist kaks korda kehasse ja pähe.