Tallinna linnavalitsuse otsustas mitte avada järgneval õppeaastal Pääsküla Gümnaasiumis 10. klassi.

Õpilased julgustavad aga linnavalitsust avama Pääsküla Gümnaasiumis 10. klassi 2014/2015 õppeaastal ja ka edaspidi, arvestusega, et seal õpiks vähemalt 30 õpilast.

"Leiame, et Pääsküla gümnaasiumi remont on hädavajalik, et tõuseks kooli täituvus, paraneks õppeedukus, õpimotivatsioon ning antava hariduse kvaliteet. Sealjuures kasvab ka kooli jätkusuutlikkus," kirjutasid õpilased linnavalitsusele saadetud kirjas. "Soovime väga, et Nõmme linnaosas jätkaks vähemalt kaks gümnaasiumiharidust pakkuvat munitsipaalüldhariduskooli."

Õpilased on veendunud, et vaatamata Tallinna munitsipaalüldhariduskoolide võrgu korrastamise kavas välja toodule, peab Nõmmel püsima vähemalt kaks gümnaasiumi, sest Nõmme linnaosa on üha rohkem arenev ning peaks sama suunda jätkama ka haridusvaldkonnas.

"Oleme häiritud, et Pääsküla Gümnaasium pole siiani saanud lubatud remonti. See tekitab järjekordse põhjuse gümnaasiumi sulgemiseks," märkisid õpilased.

Nad leiavad, et koolikeskkond peab olema atraktiivne nii õpilastele, õpetajatele kui ka lastevanematele, et tagada võimalikult head õpitulemused ja kõrgem õpimotivatsioon.

Teistes Nõmme põhikoolides on algklassid ülerahvastatud, samas on Pääsküla gümnaasiumil pakkuda põhikooli õppuritele kohti. See näitab, et eelistatakse ilusat koolimaja ja paremat füüsilist õppekeskkonda.

Samuti märgiti, et Nõmme elanikud soovivad, et nende lapsed õpiksid Nõmmel ning seetõttu on mõne aasta pärast oodata ka suurt tungi Nõmmel töötavatesse gümnaasiumitesse.

Kirjas juhiti tähelepanu ka sellele, Pääsküla gümnaasium on määratud kodukooliks ka nende Saue vallas elavate gümnasistide jaoks, keda kodulähedased koolid ära ei mahuta.