Patrulliosakonna vaneminspektor Aleksandr Kuke sõnul oli olukord "kole". "See on ebanormaalne ja uskumatu, kui vastutustundetult inimesed käituvad," kommenteeris Kukk. "Jäätmete äraandmine ei ole ju kulukas, kuna igas linnaosas on oma jäätmejaam, kuhu mõistliku hinna eest või suisa tasuta jäätmeid üle anda saab. Kui inimene on sõitnud metsatukka, siis on tal ilmselgelt võimekus sõita ka jäätmejaamani. Täiesti vastutustundetu käitumine. Seda enam, et Pirita jõe ürgoru ja kaitseala vahetus läheduses asuv metsaala on linnaelanike üks meelispuhkealasid, kus käiakse suvekuudel puhkamas, jalutamas ja sportimas," ütles Kukk.

Mupo teatel oli prügi hulgas piisavalt tõendusmaterjali menetluse alustamiseks. "Leidsime pangadokumente, fotosid, elektriarveid ja isegi röntgenipilte," ütles vaneminspektor.

Kui menetlust alustatakse Tallinna linna heakorra eeskirja vastu eksimisel, siis ootab risustajat rahatrahv kuni 400€. Kui kohaldatakse eksimist jäätmeseaduse sätete vastu, siis võib seaduserikkujale määrata rahatrahvi kuni 800€ ulatuses.