Tallinna Linnatranspordi AS avalike suhete osakonna juhataja Sirje Roht selgitas Delfile, et seoses 3. ja 4. trammiliini rekonstrueerimistöödega Pärnu maanteel oli vaja ka Pärnu maantee depoos asuvad trammid ümber paigutada Kopli depoosse.

"Selleks teostati Kopli depoos eelnevalt ümberehitustöid, millega suurendati depoo rööbasteede maht kahekordseks," ütles Roht. Kui seni majutati Koplis 25 trammi, siis nüüd on seal 52 trammi.

"Vaatamata sellele seab Kopli depoo territooriumi suurus ise piirid ja kõiki tramme sinna ära mahutada ei ole võimalik," nentis Roht. "Kuna madala keskosaga trammid on pikemad ja võtavad rööbasteede ruumi rohkem, on 1. ja 2. liini täies mahus teenindamise kindlustamiseks Koplisse majutatud lühemad trammid."

Samas kasutatakse Rohti sõnul teedeehituse aega praegu Pärnu maantee depoos asuvate madalate trammide põhjalikuks tehniliseks renoveerimiseks.

Madalaid busse ei ole Rohti sõnul kindlasti vähemaks võetud. Eelmisel nädalal asendati näiteks 52. liinil kolm bussi madalatega.

Tallinnas Pärnu maantee lõiku Vabaduse väljakust Pärnu maantee viaduktini remonditakse kuni 31. augustini. Autoliiklus on sel alal suletud, käigust jäid ära ka 3. ja 4. trammiliin.

Trammikasutajate jaoks Hobujaama ja Kalevi peatuse vahel pandud sõitma ajutine bussiliin nr 52 ja trammiliini nr 2 sõidugraafikut tihendati.