Uuemõisa kodu vanemtegevusjuhendaja Tuuli Ainsaare sõnul on see Uuemõisa kodu klientide jaoks hea väljakutse ja see pakub neile eneseteostusvõimalust.

Kandes rinnas sinilille-märki, on igaühel võimalus näidata, et kaitseväe välismissioonidel osalenud mehed ja naised on meie riigile ja rahvale olulised.

"Meie veteranide ühingul on uhke tunne jagada kogu rahvaga võimalust tänada kõiki neid vapraid mehi ja naisi, kes on kodust kaugel Eesti julgeoleku eest seisnud," ütles kampaania eestvedaja Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu juhatuse esimees Gustav Kutsar.

Annetusega toetad kõnniseadme ostmist

Tänasest on kõikjal üle Eesti võimalus soetada veteranide toetussümbolina sinilillemärki ning teha ühtlasi ka annetus vigastatud veteranidele vajaliku kõnniabiseadme soetamiseks.

Käsitsi valmistatud sinilille-märke müüvad tänasest kõik Selveri poed, Kaitseliidu malevad ja Naiskodukaitse vabatahtlikud veteranipäeva üritustel.

Ühe lille eest palutakse vähemalt 2 euro suurust annetust. Annetused lähevad Ida-Tallinna Keskhaigla taastusravikliinikule vigastatud veteranidele vajaliku uue kõnniabiseadme ostuks. Seadet saavad tulevikus kasutada kõik Eesti elanikud.

"Algav kampaania saab teoks paljude heade inimeste ja koostööpartnerite abiga. Täname nii sinilillemeistreid, naiskodukaitse vabatahtlikke kui ka kõiki teisi meie partnereid, kes on ettevõtmisele õla alla pannud," lisas Kutsar.

Iga sinilille märk on unikaalne käsitöö, mille on valmistanud SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimesed üle Eesti.

Heategevuskampaania kestab kuni 27. aprillini.

Kampaania eestvedaja on veteranide asutatud mittetulundusorganisatsioon Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing, kes korraldab heategevusprojekte, võtab vastu annetusi ning kasutab rahalisi vahendeid veteranide toetuseks.

23. aprillil peetakse veteranipäeva. Üle Eesti leiavad siis aset üritused veteranide auks ja Tallinnas Vabaduse väljakul toimub tasuta kontsert Veteranirock.