„Mis peaks toimuma sõjaliseks sekkumiseks, ei hakka ma isegi spekuleerima. Me ei sekku Ukraina siseasjadesse, see on vastuolus meie huvidega. Seal ei ole ei meie GRU ega FSB agente,“ kuulutas Lavrov UNIAN-i vahendusel.

Lavrov märkis, et eriteenistuste saatmises Ukraina kaguossa on Venemaad süüdistanud USA riigisekretär John Kerry ja Ukraina välisministri kohusetäitja Andri Deštšõtsja.

„Ma ütlesin talle (Deštšõtsjale – toim.) laupäeval, et kui te olete kedagi arreteerinud, näidake ta ette. Millegi pärast nad seda ei tee. Nüüd räägivad, et kui tuleb neljapoolne kohtumine, näitame me seal kõik ette, tähendab, neil on vaja skandaali neljapoolsel kohtumisel, tähendab, neil on kuskilt saadud väljamõeldud poolfaktid,“ ütles Lavrov.

Lavrov ütles, et kui on olemas Vene eriteenistuste esindajate vahistamise fakte, ei peaks häbenema neist rääkida.

„Ei ole Venemaa huvides Ukraina olukorda destabiliseerida, vaid Venemaa huvides on, et Ukraina oleks ühtne ning et Ukrainas tunneksid kõik end ilma rahvuslike või etniliste gruppide erandite, ilma regioonide eranditeta omal maal kodus,“ ütles Lavrov.

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) teatas varem, et viimase kuu jooksul on Ukraina territooriumil vahistatud kümneid Vene spioone ja diversante.