Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu esimees Agu Uudelepp kinnitas Delfile, et ERRi juhatus on teinud sellise ettepaneku lähtudes rahvusringhäälingu seadusest. Selle seaduse kohaselt võib rahvusringhäälingu nõukogu erandkorras lubada reklaami või sponsorteabe edastamise rahvusringhäälingu saadetes või meediateenustes juhul, kui see kaasneb avalikkusele eeldatavalt suurt huvi pakkuva kultuuri või spordi suursündmuse ülekandeõigusega.

"Juhatus teeb oma ettepanekud lähtuvalt seadusest, nõukogu töökorrast ja alaliitude taotlustest," ütles Uudelepp.

Uudelepa sõnul on praegu jutuks kolm ülekannet, mille juurde võiks sponsorteavet ehk sisuliselt reklaami lubada. Need on tänavu juunis toimuvad Euroopa võistkondlikud meistrivõistlused kergejõustikus, juulis ja augustis toimuvad Eesti meeste korvpallikoondise rahvusvahelised sõprusmängud ning novembris aset leidev vehklemise MK-etapp “Tallinna mõõk”.

ERRi nõukogu esimees lisas veel, et nõukogu seisukohast ja mahtudest saab konkreetsemalt rääkida siis, kui ettepanek on koosolekul läbi hääletatud.

Rahvusringhäälingu meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur ütles Delfile, et nimetatud ülekannete juures soovivad oma sponsorite teabe edastamist vastavad alaliidud. "Ühe ülekande kohta tuleks keskmiselt 190 sekundit sponsorteavet," ütles Tõevere-Kaur ja lisas, et tegu on korralise sponsorteabe taotluste arutamisega, mida ringhäälingunõukogu teeb kaks korda aastas.

ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa kinnitas samuti Delfile, et selline punkt on tõepoolest päevakorras. Allikmaa sõnul on see täiesti plaaniline ning vastab nõukogu varasematele otsustele.

Rahvusringhäälingu nõukogu reformierakondlasest liige Igor Gräzini sõnul, ERR ei edasta reklaami, kuid seadusest tulenevalt on siiski "kahjuks teinud mõnikord erandeid".

"Loodame, et see lünk likvideeritakse. Reklaamsed spordiüritused peavad minema era-, ehk kommertskanalitesse," leiab Gräzin.

15. aprilli koosolekul arutab ringhäälingunõukogu ka ERRis kerkinud sisetüli. 4. aprillil toimunud Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liikmete ja ETV sporditoimetuse kohtumisel pakkus juhatuse esimees Margus Allikmaa välja kompromissi, mille kohaselt jätkaks Marko Kaljuveer sporditoimetuse juhtimist piiratud volitustega. Kaljuveer teatas samal õhtul, et Allikmaa kompromissvariant on vastuvõetamatu ning seega on nüüd on olukorra edasine lahendamine ringhäälingunõukogu otsustada.