Öösel kell 2.32 teatati häirekeskusele, et Võru linnas Tamula järvel on ümber läinud aerupaat ning paadiga järvele läinud kolm meest on kadunud.

Päästjad on koos politseiga alustasid inimeste otsinguid, kuid praeguseks ei ole kedagi veest leitud, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.
Neid otsib edasi politsei.

Lõuna päästekeskus teatas täna hommikul, et Tamula järvel kadunuks jäänud meestest olid kaks päästetöötajad.

"See on väga traagiline olukord eeskätt kadunud meeste lähedastele ja Võrumaa päästjatele, kes kadunud meestega külg külje kõrval aastaid koos on töötanud, aga raske ka kõigile teistele kolleegidele päästeteenistusest. Mehed läksid kaduma nende tööst vabal ajal ning kõiki sellega seotud asjaolusid selgitab praegu politsei," teatas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Järve põhjas on mitme meetri paksune mudakiht ja kindel otsinguala puudub, mistõttu leiti, et tuukrite kaasamine otsingutele on otstarbetu.

Lõuna paiku leiti järvest uppunud plastpaat, üks kummik ja kalakast. Sündmuse lahendamine anti varahommikul üle politseile, kes jätkab isikute otsingut, kaasates järveotsingutele täiendavaid päästepaate ja uurides järvepõhja sonariga. Sonar tuuakse kohale kella neljaks.

Politseile teadaolevalt läksid paadiga järvele 52-aastane Andrei, 25-aastane Janek ja 38-aastane Marek.

Sündmuskohal viibiva Delfi reporteri Joosep Värki sõnul avastati kadumine paadiomaniku kaudu, kes märkas, et paat pole tagasi tulnud. Paat on jagatud omandusega.

Paadi leidsid päästjad täna päeval järveveel triivimas ja tõid selle kaldale. Teada on ka see, et paadis viibisid isa ja poeg.

Tuul on Tamula järvel täna väga tugev. Otsinguid see küll raskendab, ent samas võib lainetus otsitava ranna poole uhtuda või leiukoha aimatavamaks muuta.