Märtsi lõpust alates jätkatakse kirikusaali lae ja võlvkaarte värvimistöödega, mis said alguse möödunud aasta veebruaris, mil värviti võidukaar, teatas kogudus.

„Kirikulistele harjumuspärane punakaspruun lagi kaetakse nüüd pea täies ulatuses heledama värviga. Lähtudes algsest toonist katsetati sobiva värvi leidmiseks 75 värvitooniga. Praegune tume lagi pärineb aastast 1923, mil kirikus teostati üldremont. Põhjus, miks toona värviti lagi heleda asemel tumedaks, võib peituda selles, et hele lagi oli kaetud paatina kihiga ning selle katmine heleda värviga ei oleks andnud head tulemust. Samuti võidi arvestada sellega, et heleda värvi valimisel oleks pidanud lage uuesti värvima juba 20-30 aasta pärast, kuid kogu saali tellingute püstitamine oleks olnud väga kulukas töö“, ütles koguduse õpetaja Jaak Aus.

Kui 1923. aastal toimus lae värvimine puidust tellingutelt, siis nüüd kasutatakse selleks tõstukit, mis jääb kirikusse umbes 4 kuuks. Koguduse tavapärast elu see ei sega ja kogudus jätkab oma harjumuspärases rütmis. Kuna Eestist sobivat tõstukit ei leitud, toodi see Norrast. Tõstuk valimisel lähtuti sellest, et see mahuks töötama pinkide vahel ja ulatus kuni 20 meetri kõrgusele.

Töid alustati koorirõdu kohal olevast laest ja liigutakse altari suunas. Oreli kohal olevat lage praegu ei värvita, see tehakse koos Walcker-oreli kapitaalremondiga.

Lae värvimine läheb kokku maksma ca 50 000 eurot ning tänulikud ollakse kõigile, kellel on võimalik kogudust selles suures töös toetada.

Annetusi saab teha EELK Tallinna Toompea Kaarli Koguduse kontole (Swedbank EE902200221040614950 märksõna „lagi“).