"Vähem kui ööpäevaga kogusin üle poolesaja toetaja abiga 4578.97 eurot. Maksin ära kautsjoni 1775 ja esitan tunni aja pärast Vabariigi Valimiskomisjonile kandideerimisavalduse," kirjutas Meikar oma blogis.

Meikar ütles Delfile, et nii suur annetuste arv oli üllatuslik. "Et raha tuli nii palju, on suur ja meeldiv üllatus, mis näitab toetust minu ideedele ja teistpidi ka vastutus," rääkis Meikar.

Tema sõnul oli annetajaid üle poolesaja ja kampaania aruandes saavad nad avalikuks. Ka kõik kamaaniakulud lubas Meikar jooksvalt avalikuks teha.
"Minigit rahapõletamist nagu teevad erakonnad, ma ei kavatse teha," lubas Maikar. Et inimesed annetasid oma enda isiklikku raha, siis sunnib see teda kõiki kulutusi hästi läbi mõtlema. "Kavatsen võimaliklut palju suhelda inimestega ja teha kampaaniat sotsiaalmeedias."

Meikar lubab Euroopa Parlamendis seista kodanikuühiskonna ja kodanikuõiguste eest Euroopas ning selle lähiriikides. "Võtan oma südameasjaks töötada Ukraina liitumise nimel Euroopa Liiduga. Seisan vaba ja kultuurse infoühiskonna põhimõtete kaitsmise eest Euroopa Liidu seadusandluses," loetles ta.

Ta tegutseb enda sõnul selle nimel, et kõik liikmesriigid võtaksid ette reaalseid samme inimeste põhiõiguste kaitseks ja diskrimineerimise vähendamiseks inimese soo, nahavärvuse, vanuse, seksuaalse eelistuse ja teiste tunnuste alusel.

Oma rolli Euroopa Parlamendi saadikuna kavatseb ta kasutada uute demokraatlike algatuste toetamiseks Eestis.

Kautsjoni suurus on 1775 eurot.

Euroopa Parlamendi valimiste kandidaatide registreerimine algas 26. märtsil ja lõpeb täna õhtul kell 18.

Üksikkandidaatidena on end registreerinud Roman Ubakivi, Dmitri Silber, Andres Inn, Joeri Wiersma, Tanel Talve, Indrek Tarand, Svetlana Ivnitskaja, Kristiina Ojuland, Jevgeni Krištafovitš, Imre Mürk, Olga Sõtnik ja Krista Mulenok.